Русия нанесе първа загуба на Швеция и се върна в битката за второто място (ВИДЕО)

Артьом Дзюба вкара победния гол за 1:0 в Москва, "Сборная" само на точка за скандинавците в битка за второто място

Русия нанесе първа загуба на Швеция и се върна в битката за второто място (ВИДЕО)
Русия нанесе първо поражение на Швеция в квалификациите за Евро 2016 и се върна с пълна сила в битката за първите две места в Група G, които пращат директно на финалите във Франция догодина. Артьом Дзюба вкара победния гол за 1:0 на „Арена Откритие” в Москва в дебюта на новия селекционер Леонид Слуцки.

„Сборная” вече има 11 точки и се доближи само на една зад втория Швеция (12). Лидерът в групата Австрия (16) е домакин на Молдова от 21:45.

Русия атакуваше доста повече от съперника през първата част. Дзагоев пусна отличен пас в коридор през центъра за капитана Широков, който веднага прати по земя в мрежата, но страничният съдия правилно маркира тънка засада и попадението не бе зачетено. Гол на Швеция след центриране отляво също бе отменен заради нарушение в атака.

В 16-ата минута Кокорин нахлу отдясно и сервира за Шатов, чийто изстрел мина встрани от целта от чиста позиция. Жирков качи на главата на Кокорин, но трансферната цел на Арсенал и Манчестър Юнайтед не намери добре топката с глава.

Руснаците поведоха след забележителна комбинация в 38-ата минута. Смолников намери Широков, който с петичка брилянтно върна за Смолинков, който не стреля, а пусна за Дзюба на празна врата и нападателят на Зенит направи 1:0.

Домакините леко се прибраха в защита след почивката и Швеция започна да създава положения. Акинфеев спаси шут на Форсберг на близката греда, а после пак Форсберг при добавката прати от външната страна на мрежата.

8 минути преди края Кокорин пусна зад Исаксон, но в удара нямаше сила и Олсон изби пред голлинията.

В края Акинфеев показа рефлекс и изби свирепо воле на Маркус Берг над гредата и така съхрани трите точки за „Сборная”, като дори остана време и Кокорин да направи още един голям пропуск.

Във вторник (8 септември) Русия гостува на Лихтенщайн, а Швеция приема лидера Австрия.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки