Александър Тодоров: Явно на някои им харесва да има постоянна истерия около ЦСКА

Синдикът може да отмени плащанията към кредиторите, процедурата по несъстоятелност започва следващия месец

Александър Тодоров: Явно на някои им харесва да има постоянна истерия около ЦСКА
Изпълнителният директор на ЦСКА Александър Тодоров заяви, че всичко в клуба е нормално. Според него в медиите нарочно се предизвиква истерия, която е насочена срещу ЦСКА. 
 
„Тези дългове не са се променили, така че аз не виждам какъв е проблемът и какво стана тази седмица, че настана истерия. Отборът си върви по план, така че няма никакъв проблем”, каза Тодоров пред Канал 3 преди мача на ЦСКА срещу Велбъжд. 
 
Във връзка с евентуалното отнемане на точки от актива на тима, той коментира: 
 
„Още в петък са изпратени на ФИФА писмата, още в началото на седмицата съм изпратил писмо както до БФС, така и до ФИФА. А дали трябва да се отнемат точки, има един казус, който съм представил в БФС, с него са се съгласили ръководителите на БФС и дисциплинарните комисии на ФИФА. В общи линии, няма право клубът към този момент да изплаща на кредитори, каквито се явяват всички тези агенти и футболисти, суми, тъй като при започване процедурата по несъстоятелност ще изпреварят държавата, която по закон е на първо място. При влизането на синдик той може да отмени всички тези плащания.” 
 
„По супер незнание излизат тези спекулации. Прекратено е само делото, за което писмо съм дал в съда. И то защото има течащо в момента дело по несъстоятелност и няма как две дела по един и същи казус да се водят. Съдията спира едното дело, докато се вземе решение по текущото. Това е единственият казус. Разбрали, недоразбрали спекулациите вървят с пълна сила.” 
 
„Явно на някои им харесва да има постоянна истерия около клуба. Ваши колеги не искат да има спокойствие около клуба и той да си върви по начертаната стратегия.”
 
На въпрос, свързан с новото дружество ФК ЦСКА, Тодоров каза: 
 
„Все още не е започнала процедурата по несъстоятелност. Ще започне най-вероятно в началото на другия месец. Това въобще с нищо не пречи на съществуването на клуба, напротив – ако се стигне до разбирателство с кредиторите и приемането на един оздравителен план, това ще бъде едно положително решение за клуба.” 
 
„Обстановката съвсем не е такава истерична, каквато се представя последната седмица. Нормално е да излизат казуси, с които един по един се справяме.”
 
По спортно-техническата част Тодоров коментира:
 
„Видимо е, че от мач на мач отборът подобрява своята игра, сработват се момчетата. Очаквам с голям интерес мачовете от купата, когато ще срещнем и по-сериозни отбори, за да се сравним с по-сериозни отбори.”

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки