Мадански: Няма значение дали ще сме четвърти или пети, вече сме ударили дъното

"Ще видя как е минала първата брачна нощ и ако Божинов е във форма, ще го включа в групата”

Мадански: Няма значение дали ще сме четвърти или пети, вече сме ударили дъното

Селекционерът на българския национален отбор Михаил Мадански призна, че успехът срещу Уелс в последния мач от европейския квалификационен цикъл няма как да бъде решаващ за представителния ни тим, тъй като той вече е „ударил дъното и трябва да се разруши изцяло, за да се изгради наново.

Временният наставник на „трикольорите” коментира и информациите, че феновете се организират в социалните мрежи и възнамеряват да не посетят националния стадион „Васил Левски” утре за протоколната среща с „драконите”, заявявайки, че „няма да се опитва да влияе на феновете и да ги моли за каквото и да било”.

Мадански прогнозира минимален успех за „лъвовете” утре вечер, като за пореден път намекна за промени в състава.

„Няма опции за промяна, тъй като утре младежкият национален отбор има мач с Люксембург, за да може и там да сме на едно добро ниво”, заяви Мадански в интервю за bTV.

„Аз, разбира се, ще направя няколко промени, касаещи тактическата постройка най-вече, ще има и няколко нови лица, но не бива да забравяме, че се изправяме се срещу много силен противник, какъвто е Уелс.

Ще дадем всичко от себе си да победим и аз лично прогнозирам минимален успех в наша полза. Това дали ще бъдем четвърти или пети в групата обаче с нищо не променя представянето на националния отбор. Ясно е, че вече сме ударили дъното.

Според мен обаче националният отбор трябва да се развали тотално, за да може да се изгради наново. Затова и въпросът с детско-юношеските школи (ДЮШ) се коментират постоянно, но създаването им е приоритет на клубовете, а не на БФС.

Напоследък все пак се забелязва светлина в тунела, появиха се нови ДЮШ, но според мен кризата на ниво национален отбор е по-скоро свързана с резултатите, отколкото повсеместна в представителния тим.

Аз имам договор с националния отбор до догодина, но ми доставя голямо удоволствие да работя с младежите.

Колкото до слуха, че Стилиян Петров ще бъде поканен в треньорското ръководство и ще стане играещ помощник-треньор, искам да подчертая, че това няма как да се случи, тъй като той няма необходимия лиценз от УЕФА затова”, допълни Мадански, след което коментира състоялата се снощи сватба между нападателя Валери Божинов и плеймейтката Николета Лозанова: 

„Футболистите не посетиха сватбата, но ние с треньорското ръководство уважихме празника и им поднесохме подарък от целия отбор - подарихме им икона и голям букет.

Колкото до това дали ще включа Божинов в състава, трябва да видя как е минала първата брачна нощ и ако е във форма, ще го включа в групата”, допълни с усмивка Мадански.

Левски иска халф на ЦСКА 1948

Вижте кой е той

Димов: Показахме как се постигат резултати

Капитанът на Черно море говори след успеха с 4:0 над Лудогорец

Дерменджиев: Някои футболисти не мога да ги позная (ВИДЕО)

Наставникът на Лудогорец беше много критичен след загубата с 0:4 от Черно море

Илиан Илиев: Следващият ни мач е най-важният (ВИДЕО)

"Моряците" гостуват на ЦСКА в ключов сблъсък за второто място

Английско крило пристига на тестове във Втора лига

Люис Емануел Овиреду има интересна история

Ботев (Пд) обяви нов шеф в клуба

Стефан Попов с ключова роля на "Колежа"

Зона София спечели четвъртото издание на “Турнир на талантите”

Бояна домакин на надпреварата

Кой гол ще бъде определен за номер 1 във финала за Купата? (ВИДЕО)

Вижте кандидатите

Кабаков свири ЦСКА - Черно море

Двубоят е директен сблъсък за сребърните медали

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки