Глушков: Представихме се достойно на Европейското

В края на месеца Управителният съвет на БФБаскетбол ще обсъди представянето на националните отбори за мъже и жени това лято.

Глушков: Представихме се достойно на Европейското
В края на месеца Управителният съвет на БФБаскетбол ще обсъди представянето на националните отбори за мъже и жени това лято. Президентът на родната централа Георги Глушков каза днес, че мъжкият тим се е представил добре, както и женския отбор. 

"Няма да има дискусии, защото мъжете се представиха добре, въпреки че някои очакваха да се представим и по-зле. Мисля, че се представихме достойно. Можехме и по-добре. Докато при жените е малко по-различно. Форматът е такъв, отборите са много силни. Това е същото, както и с мъжете преди. Бяхме на ръба при жените, но не успяхме да се класираме. Много отбори останаха зад нас - Италия, Сърбия, Белгия и други. ФИБА-Европа има идеи да разшири формата и при жените, защото малките нации направиха някои добри резултати. Форматът от 24 отбора за мъжете е изключително интересен и оспорван. При жените ще направят промени в това отношение. Затова гледам класирането на България при жените като добро. Естествено щеше да бъде още по-добре да играем на европейско първенство, но малко не ни достигна. Имаме млад отбор, който работи добре и аз се надявам на успех. Единствено не можем да намерим високи центрове", заяви Георги Глушков. 

Той обяви и очакванията си за предстоящия сезон в Националната баскетболна лига, който стартира с събота. 

"Радвам се, че кризата не повлия до такава степен, че отборите да се откажат. Ще има интересни срещи още в първия кръг. Очаквам, че ще бъде интересно това първенство. Ще има интрига. Българските клубове се научиха да разполагат и да планират средствата си. Имаме още разговори за ръководството на Лигата", добави Глушков. 

Президентът на БФБаскетбол коментира и новото правило, според което на терена трябва да има по двама българи задължително. 

"Ние сме го направили, за да може да дадем шанс на по-добрите българи да стоят по-дълго на терена за сметка на чужденците. Защото сме далеч от мисълта, че в България ще дойде Кобе Брайънт. Искаме достойните българи да имат място на игрището", заяви Георги Глушков.
Далас се класира за финала на Запад в НБА

С две точни стрелби на Пи Джей Уошингтън в края на шестия мач

Индиана прати серията с Ню Йорк в седми мач в НБА

Вижте подробности

Рилски спортист разгроми Спартак (Пл), отива на финал

Вижте подробности

Минесота изравни серията с Денвър и я прати в решителен седми мач

Тимбъруулвс разби Нъгетс с 115:70

Балкан надви Черноморец и се класира на финал в мач номер 4 (ВИДЕО)

Ботевградчани бяха непоколебими с 94:78 и спечелиха серията с 3:1

MVP на НБА Никола Йокич вкара 40 точки и доближи Денвър до финала на Западната конференция

Ню Йорк Никс би Индиана Пейсърс

В Плевен: Спартак би Рилецо и вкара серията в 5-и мач (ВИДЕО)

Решителният двубой e в Самоков този петък

Селтик поведе серията с Кавалиърс

Оклахома изравни Маверекс до 2:2

Балкан победи Черноморец и взе аванс в серията (ВИДЕО)

Ботевградчани имат шанс да спечелят пред своите фенове на 15-ти май

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки