Националите нямат достатъчно класа за международни форуми

„За последните 2 годни са минали над 100 футболисти през отбора, това е неправилно”, каза Благой Георгиев

Националите нямат достатъчно класа за международни форуми

Националният отбор по футбол на България няма достатъчно класа  и възможности за международни форуми, няма как да се мери с Бразилия, Испания и Германия и затова трябва да се работи здраво на тренировките и по време на мачовете, каза Благой Георгиев.

 

Главните виновници сме ние, защото ние сме на терена, такива са ни възможностите явно, няма достатъчно материал за победи. След като нямаш класа, нямаш и възможностите на Бразилия, Испания, Германия и затова трябва да се раздаваме и работим здраво. Сега има доста качества и могат да направят нещо в този национален след време. Всичко почва отдолу, от децата, защото трябва основа.

 

Проблем е, че в квалификационните цикли се викат много играчи. Не може да се сплоти един колектив с 50-60 футболисти. За последните 2 години минаха 100 футболисти. Трябва около определена бройка да се гради. Трябва да играят 2-3 години заедно, за да си паснат като характер и игра.

 

В момента треньорът не решава. Никога не съм мислил, че ще има полза от пресконференцията, а за да кажа защо напуснах и че нямаме треньор. Трябва да оставим треньорът да работи на спокойствие, да си изгради едно ядро от 20-30 футболисти, обясни той.

 

В Терек само ме питат кога ще бием, а и там не вървят много добре нещата. То почва да ти писва вече. Този национален не трябва да се приема за даденост, а да се бориш за мястото си. Винаги да се излиза на терена и да се играе до последно, допълни Благо. 


Цялата пресконференция на Благо може да гледате тук

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки