И юношите казаха "Сбогом!" на Евро 2012

Юношеските национали до 19 години загубиха с 1:2 последния си мач в квалификациите срещу Босна и Херцеговина

И юношите казаха "Сбогом!" на Евро 2012

Юношеският национален отбор на България до 19 години се сбогува с надеждите да играе на европейското първенство догодина в Естония.

Играчите на Атанас Атанасов паднаха с 1:2 от лидера в нашата група 2 Босна и Херцеговина и си останаха на трето място с 3 точки. В първия мач те загубиха от Ейре с 1:4, а после биха Русия с 1:0, преди да дойде ключовият сблъсък с балканския тим.

Всички мачове от нашата група се играха в Пловдив, но това не помогна на малките „лъвчета” за класиране на форума на Стария континент.

В другия мач от нашия поток Ейре би Русия с 3:1, след като губеше с 0:1 на почивката. През втората част британците вкараха 3 гола, а Русия получи два червени картона, което прати напред Ейре.

Мачът днес започна кошмарно за българския отбор. След силно начало и няколко корнера пред вратата на стража на гостите Яяло, Босна поведе с първата си атака в мача.

В 5-ата минута Шивчич напредна мощно, стреля от средна дистанция по диагонала и след лек рикошет Димитър Евтимов остана безпомощен за 0:1.

Голът не промени настъпателната игра на нашите и атакуващите им действия бяха възнаградени малко преди да изтекат 20 минути. В 14-ата Николай Ботев можеше да изравни, но вратарят Яяло спаси добре. В 19-ата минута обаче прошка нямаше.

Тодор Неделев беше намерен с пас в наказателното поле, финтира технично бранител и с левия крак прати топката в обратния ъгъл на вратата на гостите – 1:1! Попадението достави огромно удоволствие на малко над 300 фенове, дошли да видят местния любимец Тодор Неделев, който играе за Ботев (Пловдив), а привържениците стискаха палци за победа.

На полувремето всичко в групата се развиваше перфектно за България. Ние взимахме точка, докато Русия водеше на Ейре. При такова стечение на обстоятелствата ние се класирахме за следващия етап от квалификациите за Евро 2012 като втори отбор в групата.

През вторите 45 минути обаче всички мечти на „лъвчетата” станаха на пух и прах. Русия набързо обърна Ейре в другия мач, а нашите вече се нуждаеха от задължителна победа.

Вместо това резервата Рахимич се разписа отблизо, като засече едно центриране в 78-ата минута и даде аванс за 2:1 в полза на Босна и Херцеговина.

В малкото време до края българите не можаха да се върнат в мача, а в последните секунди капитанът Симеон Славчев пое към съблекалните малко по-рано.

Той спря непозволено нападател на гостите, който се откъсваше сам срещу Евтимов и съдията му показа червен картон.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки