Тити Папазов: Тази година искам да спечелим Балканската лига

"Категорично това е една от целите ни за сезона", обяви наставникът на Левски

Тити Папазов: Тази година искам да спечелим Балканската лига

Старши треньорът на българския вицешампион по баскетбол за мъже Левски - Константин Папазов заяви, че "сините" все още не са готови напълно за новия сезон в Балканската лига и в Националната баскетболна лига.

Утре от 18.00 часа Левски е домакин на Зрински Мостар (Босна и Херцеговина), а в неделя от 17.30 часа са домакини на Левски отново в зала "Универсиада".

"Няма треньор в света, който да каже, че отбора е готов. По обективни причини подготовката не беше проведена такава, каквато ние искахме да бъде. Двата мача, които трябва да изиграем утре и в неделя с Ямбол, повече сме ги разглеждали като мачове, които ще ни бъдат част от подготовката за мача с Лукойл Академик във втория кръг на НБЛ.

За съжаление жребия ни изправя срещу Лукойл, а Лукойл винаги са подготвени по-добре в началото, защото европейското им участие започва по-рано. Искаме да имаме добър старт. Категорично Балканската лига е една от целите ни, искаме да я спечелим. Отборът на Галил Елион е един от фаворитите. Няма да ни е лесно. Не се предаваме и категорично целта ни е да печелим турнира", заяви Папазов.

Според Папазов тази година Балканската лига ще бъде по-силна, защото ще има по два отбора от Сърбия и от Израел. Старши треньорът на Левски обяви, че ще разчита на всички налични играчи за предстоящите два двубоя.

"Всички играчи, с които тренираме и работим ще бъдат част от отбора утре за началото на Балканската лига и за неделния мач, който се отложи. Васил Евтимов и Александър Груев са много отговорни и професионалисти. Чакат предложения от чужбина, но смятам, че техният потенциал е такъв, че да намерят отбори, но докато заминат ще са с нас.

Тяхното присъствие ни помага и за правилото за двама българи на терена. Тежко ще е, ако заминат, но в нашето първенство без да подценявам съперниците, има и отбори, които отстъпват по потенциал на Левски. Впечатлен съм от тях двамата и на Йордан Бозов, и Георги Давидов, които тренират с нас. Пожелавам има да си намерят отбор, защото го заслужават", каза още Папазов.

Треньорът на Левски добави, че Арън Харпър все още не е в оптимална форма, но "по-слаб не може да стане". Папазов каза също, че до края на ноември би трябвало контузените Стефан Георгиев и Денис Агре да започнат подготовка. "Очаквам Стефан Георгиев и Денис Агре да са готови за 10-ти декември е мача с Лукойл Академик и на 14-ти декември с Фени Индъстрис (Македония).

Моето желание е да бъдат в състава. Това значи, че на 25-ти ноември трябва да са на тренировка. В никакъв случай няма да ги форсираме, ако не са готови ще изчакаме 7-ми януари гостуването на Рилски спортист (Самоков)", добави Папазов.

Папазов бе категоричен, че Левски е най-добрият отбор в България по организация. На пресконференцията стана ясно, че БК Левски ше подпомага финансово Чардафон-Орловец (Габрово) и ще подпишем споразумение. Старши треньорът на женския тим на Левски Стефан Михайлов заяви, че отбора е подготвен за новия сезон.

Михайлов разкри, че Наталия Топалова е напуснала отбора, защото е получила "в пъти" по-добро предложение от Монтана, Радостина Димитрова е искала да играе в чужбина, а Станислава Станкова сама е изявила желание да отиде в Славия. Американката Хуанита Уорд е новото попълнение на "сините", а Михайлов обяви, че тя е много добра баскетболистка.

Балкан разби ЦСКА със сериозна разлика в отложен мач от НБЛ

Ботевградчани надвиха противника си с цели 27 точки разлика

Какво реши Общото събрание на баскетболната федерация?

Вижте повече

Нов рекорд за Йокич в НБА

Звездата на Нъгетс вече има над8000 точки, 4000 борби и 3000 асистенции за период от пет години

Резултатите в НБА

Голдън Стейт с важен успех срещу

Васил Христов води Балкан до края на сезона

Той наследява поста от Небойша Кнежевич, който подаде оставка

Без Александър Везенков Сакраменто победи Филаделфия

Вижте подробности

ОБЗОР: Черноморец нанесе втора домакинска загуба на Балкан

Вижте всички резултати и класирането в НБЛ

Антъни Дейвис и Леброн Джеймс изведоха Лос Анджелис Лейкърс до победа

Вижте подробности

ОБЗОР: Сакраменто би Орландо, Везенков не игра

Вижте всички резултати и класиране в НБА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки