Везенков: Ако Тони Паркър дойде в София, това ще е голям празник за България

"Интересни съперници, силни съперници", обяви спортният директор на Лукойл Академик

Везенков: Ако Тони Паркър дойде в София, това ще е голям празник за България

"Това е голямо предизвикателство за нас", обяви спортният директор на Лукойл Академик Сашо Везенков след жребия за турнира Еврокъп.

Българският шампион е в група D заедно с Валенсия (Испания), АСВЕЛ Вильорбан (Франция), където ще играе Тони Паркър и Остенде (Белгия).

"Интересни съперници, силни съперници. Валенсия е двукратен шампион в турнира. Това е голямо предизвикателство за нас. Остенде е силен отбор. До момента нямаме повече информация за отборите.

Тони Паркър е в АСВЕЛ, но не е играл в първия мач от френското първенство. Ако Тони Паркър пристигне в София ще бъде голям празник за българския баскетбол", каза за БТА Сашо Везенков.

Валенсия започна новия сезон с поражение от Естудиантес като гост в АСВ лигата. Треньор на тима е Пако Олмос, а в състава личат имена като френската звезда Нандо дьо Коло, Виктор Клавер, Серхий Лишчук и Стефан Маркович.

Остенде е полуфиналист през изминалия шампионат в Белгия. Треньор на тима е Жан-Марк Жомен, а в състава са имена като добре познатите от състава на КРКА Кристофър Буукър, Душан Джорджевич и Драгиша Дробняк, както и звездата на Белгия Томас ван ден Шпигел.

Остенде е шампион на страната 12 пъти, за последно през 2007 година. 12 пъти е печелил и купата на Белгия. Лукойл Академик вече се е срещал с Остенде в Еврокъп - през 2006-а и печели и двата сблъсъка.

АСВЕЛ този сезон започна с драматична загуба от Роан в първенството. Треньор на тима е Пиер Венсан. Отборът има 18 титли на Франция, последната спечелена през 2009-та година. Осем пъти е носител на купата на страната.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки