Том от Литекс уреден за националния

Бразилецът вече е 5 години в Ловеч, ще помага да излизаме от кризата

Том от Литекс уреден за националния
Един от най-тех-ничните външни хал­фове в „А" група -бразилецът Уелингтом да Силва - Том, е получил права да иг­рае за националния отбор на България.
 
Новината потвърди­ха източници на „Меридиан Мач" от БФС. През февруари 2012 година Том пра­ви пет години, откак­то е дошъл в Ловеч. Това автоматично му дава право да попад­не в държавния тим, стига съответният селекционер да се нуждае от услугите му. Полузащитникът ще бъде на разполо­жение за предстоя­щите световни ква­лификации за фина­лите в Бразилия през 2014 г., които започ­ват през есента на следващата година.
 
Неговият съотбор­ник в Литекс - Алехандро Кореа - Сандриньо, който също има български пас­порт, на няколко пъти бе в плановете на предишните селекци­онери, но така и не попадна в национал­ния дори за един мач.
 

Лусио Вагнер бе последният брази­лец, играл с фланел­ката на представи­телния тим. Любиме­цът на Сектор „Б" записа 15 срещи. Един двубой от нео­фициален характер има и бившият ас на Литекс и ЦСКА Тиаго Силва дос Сантос, който обаче не можа да продължи да иг­рае, тъй като имал една среща за юно­шеска формация на Бразилия. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки