Испания реши: Меси е най-силният играч, подвизавал се по терените в страната

Барса е най-обичаният клуб в Испания, а Реал най-мразеният

Испания реши: Меси е най-силният играч, подвизавал се по терените в страната
Лионел Меси вече започ­ва да удря Диего Марадона за № 1 в историята на фут­бола. Засега само в испан­ския. Мадридският вестник „Ас" направи анкета кой е най-силният, играл някога по терените в страната.

Меси спечели 24 процен­та от гласовете - с 11 повече от Дон Диего, който освен в „Барселона" към края на кариерата си игра и за „Се­виля". Третото място е за легендата на „Реал" (Ма­дрид) Алфредо ди Стефано. Почетният президент на кралския клуб остана с два пункта след Марадона.

„Ас" направи още три анкети. В една от тях Меси отново е най-добрият - за настоящия сезон. Изне­надващо Кристиано Роналдо от „Реал" остава чак че­твърти. Второто и третото място са за каталунците Андрес Иниеста и Шави.

В другата анкета отново спечели „Барселона" – за най-обичан отбор. 44 на сто от гласовете са посочили тима на Хосеп Гуардиола. Второто място е за „Реал" (37%), следван от „Вален­сия" и „Атлетико" по 18 про­цента.

Четвъртата анкета огла­ви „Реал", който се оказа най-мразеният клуб в испанския футбол. А на второ място е „Барселона". Съ­всем логично - никой не обича силните. „Ас" комен­тира, че най-вече поведе­нието на треньора Жозе Моуриньо, особено в дер­битата с „Барса", е накло­нило везните към „Реал". И че преди винаги кралският
клуб е бил по-харесван от неутралните фенове.

При анкетите за най-оби­чан и най-мразен състав всеки запалянко е гласувал за три отбора, защото във всеки град феновете слагат традиционно на първо мя­сто своя тим като най-любим.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки