Ожие осигури трета поредна титла 3 кръга преди края

"Наистина невероятен сезон за мен”

Ожие осигури трета поредна титла 3 кръга преди края
Французинът Себастиен Ожие спечели третата си световна титла в рали шампионата, след като триумфира в Рали Австралия и така грабна купата за трета поредна година. Ожие имаше аванс от 0.03 секунди пред Крис Мийк от Северна Ирландия преди днешните пет отсечки и в първия скоростен етап днес спечели с 2.5 секунди. В крайна сметка той спечели с време 2 часа, 59 минути, 16.400 секунди, а в генералното класиране поведе с 235 точки.

В днешния старт, който беше с дължина 311.36 километра, Ожие изпревари с 12.3 секунди Яри-Мати Латвала (Финландия), негов съотборник във Фолксваген. Мийк със Ситроен се нареди на 3-а позиция, на 32.6 секунди от Ожие. За победителя днес това е седми успех през сезона и общо 31-и в Световния рали шампионат. Втори в генералното класиране е Латвала със 134 точки, пред норвежеца Андреас Микелсен със 111. Три кръга остават до края на сезона в рали шампионата за 2015-а година, като следващото състезание е на остров Корсика от 1 до 4 октомври.

"Наистина невероятен сезон за мен. Щастлив съм, че показах добра форма, постоянство и не допуснах грешки. Разбира се, без хората в екипа на Фолксваген нямаше да постигна нищо, така че тяхната заслуга е поне на 50 процента за тази титла, коментира Ожие.

Северноирландецът Мийк подаде жалба снощи до ФИА заради въвеждането на девети етап за деня, който да се проведе през нощта в момент, когато трасето не е обезопасено. Днес обаче той заяви, че предпочита жалбата му да не бъде разглеждана и изглеждаше далеч по-спокоен. Мийк, който прави добър сезон, е на 6-о място в генералното класиране със 72 точки.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки