Милан надигра и заслужено победи с класика Палермо (видео)

Въпреки много си кадрови проблеми, „росонерите” спечелиха с 3:0 домакинството си

Милан надигра и заслужено победи с класика Палермо (видео)

Италианският шампион Милан най-сетне показа играта, която привържениците на тима искат да виждат, след като спечели с класическото 3:0 домакинството си срещу Палермо шестия кръг на Калчото.

Въпреки, че играха без голяма част от титулярите си, като Гатузо, Пато, Мексес, Боатенг и Фламини, „росонерите” показаха ново, различно лице, макар още в 34-ата минута бразилският защитник Тиаго Силва да напусна принудително терена.

Точно шест по-късно обаче резултатът на „Джузепе Меаца” бе открит от домакините. В автор на попадението, паднало в 40-ата минута, се превърна дошлият именно от Палермо това лято полузащитник Антонио Ночерино, който се разписа след пас на представилия се отлично в срещата Алберто Акуилани.

Така възпитаниците на Масимилиано Алегри се оттеглиха на почивка с гол аванс, а 10 минути след подновяването на играта за втората част успяха и да удвоят преднината си с попадение на бразилския нападател Робиньо, разписал се след пас на Златан Ибрахимович.

След още 10 минути домакините вече имаха класически аванс, тъй като в 64-ата минута Антонио Касано реализира третия гол в срещата след асистенция на Игнасио Абате.

Така Милан вече има по две победи, равенства и поражения в елита на Италия и преди изиграването на останалите срещи от кръга се изкачи на 10-а позиция във временното класиране, докато Палермо загуби едно място и вече е пети с 10 точки от шест мача.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки