Давидс: За българския футбол знам три неща- Бербатов, Стоичков и Сержиньо

Бившият холандски футболист Едгард Давидс, който е на посещение в България, сподели че свързва българския футбол с Димитър Бербатов, Христо Стоичков и футболиста на Левски Сержиньо Грийн

Давидс: За българския футбол знам три неща- Бербатов, Стоичков и Сержиньо

Бившият холандски футболист Едгард Давидс, който е на посещение в България, сподели че свързва българския футбол с Димитър Бербатов, Христо Стоичков и футболиста на Левски Сержиньо Грийн. Давидс пристигна в страната ни за финалите по стрийт стайл футбол, като самият той е съдия в този вид спорт.
 

Екс- футболистът гостуваше в предаването „Зона Спорт”, като отговори и на въпроси свързани с кариерата му като футболист, спомените му от този период, работата му в Аякс и компанията му за стрийт футбол, както и приятелството си със Сержиньо Грийн.
 
„ В България съм защото съм посланик и съдия по стрийт стайл футбол. Самият спорт представлява три минутно жонглиране с топка между двама съперници, като целта е да не се изпусне топката, след което има и мачове на улицата, където се играе срещу петима. Важното е да се направи шоу, а не да вкараш. Искам да кажа на тези, които искат да се занимават с футбол , да тренират стрийт сокър”, внесе яснота Давидс около този спорт.
 
Той коментира, че няма как да отличи даден отбор, в който е играл, тъй като с всички е имал страхотни преживявания. Според него финалът в Шампионската лига през 1996 година и полуфиналът на Световното първенство във Франция през 1998 година са най-запомнящите се моменти в неговата кариера.
 
„Можеше да спечелим полуфинала, но нямахме късмет”, допълни още той.
За работата си в Аякс в момента и причините холандският тим да има толкова силна школа през годините, Давидс отговори категорично:
 
„Младите играчи получават най-доброто обучение в Аякс, даваме им шанс да се развиват и да правят стъпка напред в кариерата си. Аякс е млад отбор, има талантливи състезатели, работим здраво, за да ги изведем на най-високото ниво. Продължавам да поддържам приятелски взаимоотношения със съотборниците си, те също работят в клуба.”
 
Бившият футболист отговори и на въпрос, свързан с приятелството му с играча на Левски Сержиньо Грийн, както и причините той да заиграе в България.
 
„ Когато сме в Холандия с него играем заедно в свободното си време стрийт сокър. Той дойде във вашата страна, тъй като искаше да играе отново в Европа, като ми каза, че София е прекрасен град.”
 
Давидс сподели, че според него Барселона е най-добрият тим в света в момента, като каталунците са фаворит за нов трофей в Шампионската лига.
 
Разликата от футбола през 90-те и сегашния е, че в момента се играят много мачове, прекалено много дори. Сега във футбола има много повече пари, отколкото преди. Ако ги имаш, значи имаш и качествени играчи. В крайна сметка обаче тялото страда от толкова двубои.”, завърши холандската звезда.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки