Страхотен Ван Перси донесе победата на Арсенал срещу "черните котки" (видео)

"Артилеристите" постигнаха трети успех от началото на сезона

Страхотен Ван Перси донесе победата на Арсенал срещу "черните котки" (видео)

Отборът на Арсенал записа трета победа от началото на сезона. Днес „артилеристите” се наложиха трудно с 2:1 над Съндърланд на "Емирейтс", а с два гола за домакините се отчете холандският нападател Робин ван Перси. Попадението за „черните котки” пък бе дело на Себастиан Ларсон. Арсенал създаде повече положения от своя съперник, но успя да реализира едва две от тях, като по този начин все пак се добра и до три точки. 


Така Арсенал събра актив от 10 пункта и в момента заема 10-ата позиция в класирането в Премиършип. Съндърланд остава с 6 точки и е на 17-ото място точно над чертата с изпадащите отбори.

Началото на мача на „Емирейтс” бе изключително динамично. Още не бе изтекла и първата минута, а Арсенал вече водеше с 1:0. Томаш Росицки намери Жервиньо, който бързо комбинира с Робин ван Перси. Холандецът не остави шансове на Симон Миноле, като с хладнокръвно изпълнение откри резултата. „Артилеристите” продължиха със силните изяви и в 12-ата минута се откри нова възможност пред холандския нападател на домакините с номер 10, който с великолепен изстрел нацели дясната греда на вратата на „черните котки”.

Играчите на Стив Брус търсеха начин да се върнат в мача и още преди да са изтекли първите 20 минути имаха две възможности, но ударите на Елмохамади и Ричардсън не попаднаха в целта. Точно в средата на полувремето удар на Жервиньо от близко разстояние бе блокиран, а в 31-ата минута равенството бе възстановено. Микел Артета игра с ръка и Съндърланд получи възможност да изпълни пряк свободен удар от около 25 метра. Зад топката застана Себастиан Ларсон и с изключително впечатляващо изпълнение заби кълбото в горния десен ъгъл на вратата на Шчезни. До почивката нито един от двата отбора не достигна до нов гол и резултатът след първите 45 минути игра бе равен – 1:1.

През втората част Арсенал напълно доминираше и бе по-активен от самото начало. Андре Сантош и Микел Артета не намериха очертанията на вратата, след като получиха шансове да отправят изстрели към Симон Миноле. Ударът на Тео Уолкът, който бе отправен малко след като изтече час игра, също не попадна в целта, а изстрелът на Ван Перси в 65-ата минута бе отразен от стража на „черните котки”. Арсенал обаче не се предаде, въпреки пропуските, и продължи да търси второ попадение. Андрей Аршавин също пробва късмета си в 73-ата минута, но не успя да отбележи.

Така се стигна до 83-ата минута, когато блестящият Робин ван Перси със страхотно изпълнение от пряк свободен удар не остави шансове на Миноле. Резултатът стана 2:1. Съндърланд се опита да възстанови равенството, но така и не успя да преодолее за втори път Войчех Шчезни и записа 4-ото си поражение в Премиършип от началото на сезона.

Арсенал 2:1 Съндърланд
1’ 1:0 Ван Перси
31’ 1:1 Ларсон
83’ 2:1 Ван Перси

Стадион: „Емирейтс”

Жълти картони: Косчелни, Сонг, Ван Перси (Арсенал); Браун, Воън, Ларсон (Съндърланд)

Червени картони: няма

Главен съдия: Хауърд Уеб

Стартови състави:

Арсенал: Шчезни, Косчелни, Мертезакер, Гибс (Сантош 51’), Дженкинсън, Артета, Сонг, Жервиньо (Аршавин 68’), Уолкът, Ван Перси, Росицки (Бенаюн 77’)

Съндърланд: Миноле, Браун, Търнър, Ричардсън, О’Шей, Колбак, Кетърмол (Гарднър 87’), Воън, Ларсон (Донг 67’), Елмохамади, Сесеньон (Уикъм 79’)

Девети отбор от Серия А в Европа?

Фиорентина и Аталанта решават сериозен ребус

Десподов след титлата: Не съм виждал такава подкрепа

Националът завърши сезона с 13 гола и 13 асистенции

Почетино хвали Челси след сезона

„Толкова съм доволен и горд от играчите“, обяви аржентинецът

Мениджърът на Арсенал коментира загубената титла

Вижте какво каза Микел Артета

Съдия от Нидерландия сътвори здрав скандал

Вижте подробности

ОБЗОР: Брест спечели последната френска квота за Шампионската лига (ВИДЕО)

С победа над Тулуза

Десет от Рома матираха Дженоа с 1:0 на "Олимпико"(ВИДЕО)

Лукаку вкара победния и може би последния си гол за "вълците"

Гуардиола намекна, че напускането му наближава

Испанецът спечели шестата си титла в Англия и не очаква да остане още дълго на "Етихад"

Барселона си гарантира второто място (ВИДЕО)

Каталунците събраха 82 точки и имат четири повече от Жирона

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки