Стоев: Още не знам дали се борим за титлата

"Мачът с Берое също няма да реши нищо нито за нас, нито за тях", каза специалистът

Стоев: Още не знам дали се борим за титлата

Старши треньорът на Левски Стойчо Стоев обяви, че все още не знае дали тимът е в битката за титлата, или не. Специалистът говори пред „Меридиан Мач" ден преди голямото дерби на кръга срещу Берое.

 

„Много ми е странно, когато се говори за титла. Какви трофеи през месец септември? Ако е април, май..., добре, тогава се решава титлата. Сега нищо не се решава", започна Стоев пред единствения футболен всекидневник.

 

„Не знам дали Левски се бори за титлата. Рано е да го кажа. Виждате колко изравнени са силите. В началото на сезона бях категоричен, че Лудогорец ще стане шампион отново. Сега имат колебания в състава си. Всички отбори са в близки точки. Мачът с Берое също няма да реши нищо нито за нас, нито за тях. Как може по това време един двубой да в решителен? Ако бием Берое, а после паднем в 5 поредни двубоя, какво ще стане? И с Пирин ни беше важно...", продължи Стойчо Стоев.

 

Той ще излезе за пръв път като треньор на Левски срещу Берое. Какво мисли за съперника?

 

„Берое са много сериозен отбор. Те бележат прогрес, миналата година завършиха втори. Всеки сезон израстват. Смятам, че ще се получи много добър двубой и се надявам ние да победим".

 

Стоев сподели също така, че е доволен от привличането на Линел Китамбала, като разкри, че не са правени никакви компромиси.

 

„Компромис няма как да правим. Още през лятото се разбрахме, че ще бъде свит бюджетът и от-там-нататък ще се разпростираме според чергата си. Но така или иначе няма да вземем никога играч, който сме уверени, че няма да ни свърши работа. Ако е слаб, защо да го привличаме? Така че, място за компромиси в Левски няма. От друга страна, след като търсим крило от юни, а го взимаме през септември, няма как да кажа, че е бил вариант номер 1. Ясно е, че сме гледали десетки други футболисти, които по една или друга причина са се разминали с идване при нас. Оттук-нататък е по-важно как ще се развие и колко ще помогне на отбора. Когато правиш селекция за 0 лева, е нормално да имаш притеснения доколко футболистите ще се адаптират към отбора и стила на игра. Надяваме се да успее да ни помогне", завърши Стойчо Стоев.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки