Славия нанесе първа домакинска загуба на Монтана и влезе в топ 3 (ВИДЕО)

Спорни съдийски решения белязаха успеха на "белите" с 2:1 на "Огоста", гол на Монтана в края бе отменен

Славия нанесе първа домакинска загуба на Монтана и влезе в топ 3 (ВИДЕО)
Славия продължи отличната си форма като гост в А група като нанесе първо домакинско поражение на Монтана за сезона в 9-ия кръг. „Белите” поведоха с голове на Карачанаков и Семерджиев до 32-ата минута, после потенциална дузпа за домакините бе подмината, а Иван Минчев намали в добавеното време на първата част. В самия край гол на Станислав Генчев бе отменен спорно със засада и Славия си тръгна с трите точки от „Огоста”. Срещата ще се запомни с дискусионните съдийски решения.

Отборът на Иван Колев събра 15 точки и е трети зад лидерите Литекс и Лудогорец, които имат по 18. Монтана си остана с 9 точки на седмо място.

Преди мача „белите” нямаха поражение като гост през сезона и бяха в серия от 7 поредни гостувания без загуба, докато Монтана не познаваше вкуса на загубата у дома след завръщането в елита.

Ферарио Спасов неочаквано заложи на Алби Дости и Матей Поплатник като титуляри, но този ход не се оказа успешен и Монтана проспа първите 40-ина минути преди почивката.

Началото бе мудно с неточни удари на Панов и Балджийски пред двете врати, но гостите не се чувстваха по никакъв начин притеснени и техният таран Ивайло Димитров нацели далечната дясна греда с нисък диагонален удар извън наказателното поле в 12-ата минута.

Това беше първото предупреждение за домакините, които не си взеха поука. В 21-ата минута Антон Карачанаков получи на десния фланг и с лекота мина покрай Хубчев, за да влезе в наказателното поле, два пъти залъга, че ще стреля и от третия път пусна ниско в долния десен ъгъл за 1:0. Това бе втори гол на бившия играч на ЦСКА от началото на сезона в А група след онзи пряк свободен удар в Разград.

„Белите” продължиха да играят по-добре и Панов стреля неточно с глава след корнер, а Христо Иванов лови силен шут на Янис Карабельов отдалеч.

Панов открадна топката в центъра с остро влизане в 32-ата минута, защитата на Монтана задряма, Манзоро се забави, но все пак подаде на самотния Семерджиев през центъра, а той се откъсна и спокойно вкара по земя покрай Христо Иванов след рикошет в дясната греда за 2:0.
Домакините искаха засада при паса към голмайстора, а телевизионните повторения така и не доказаха дали имаше засада или не.

Ферарио Спасов бе крайно недоволен от своите и още в 39-ата минута направи двойна смяна, пускайки Станислав Генчев и Атанас Илиев на местата на чужденците Алби Дости и Матей Поплатник.

Ако ситуацията при втория гол на Славия ядоса играчи и фенове на домакините, то те бяха бесни в 40-ата минута, когато Балджийки се откъсна сам срещу вратаря и чукна покрай него, а Марио Кирев го бутна с ръка и Балджийски падна. Всички очакваха дузпа, но съдиите замълчаха и „Огоста” изригна в недоволство.

Нервите взеха връх, заваляха картони, а Монтана все пак успя да се върне в мача в добавеното време на първата част. Балджийски овладя в наказателното поле на Славия с гръб към вратата и заложи топката на дъгата за Иван Минчев, който с бомбен шут прониза близкия ъгъл на Кирев за 1:2.

След паузата Славия се затвори в своята половина и чакаше на контра, а Монтана се мъчеше да измисли нещо в атака, но по-често прибягваше до центрирания, най-вече дело на Здравко Лазаров, който бе последната смяна на Феро още на почивката.

13 минути преди края Славия имаше златен шанс да затвори мача. Манзоро беше в засада след пас зад защитата, пасът обаче беше към Ивайло Димитров и те двамата излязоха сами срещу вратаря, Димитров се замота, така и не стреля, а подаде на Манзоро пред вратата, французинът обаче някак не овладя и дори нямаше удар при това 100-процентово положение за гол.

Вратарят Христо Иванов попречи на Карачанаков да вкара трети гол и изби негов мощен шут след двойно с резервата Костадин Дяков вляво.

Монтана вкара гол, но той бе спорно отменен в 84-ата минута. Минчев центрира отдясно на втора греда и там опитният Генчев простреля с глава Марио Кирев, но страничният рефер маркира засада. И при тази ситуация тв камерите нито потвърдиха, нито опровергаха съдийското решение, което изглеждаше много спорно, но сякаш тънка засада наистина имаше.

До края Славия не допусна повече положения пред своята врата и записа трети успех навън през кампанията.

А ФГ 15/16

ПО   Отбор М П Р З Голове Г. ТО
1 0 Литекс 9 5 3 1 11:5 6 18
2 -1 Славия 9 4 3 2 10:4 6 15
3 1 Лудогорец 8 4 3 1 11:6 5 15
4 1 Берое 8 3 5 0 5:2 3 14
5 1 Левски 8 3 3 2 7:6 1 12
6 0 Черно Море 9 3 2 4 9:10 -1 11
7 0 Монтана 9 2 3 4 11:8 3 9
8 0 Ботев Пд 8 2 3 3 5:12 -7 9
9 0 Локо Пд 8 1 2 5 5:12 -7 5
10 0 Пирин 8 0 3 5 1:10 -9 3

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки