Кешеру донесе изстрадана победа на Лудогорец срещу вдъхновените "канарчета" (ВИДЕО)

Ботев направи големи пропуски при 1:1 и в крайна сметка загуби с 1:2, Лудогорец и Литекс пак са равни на върха

Кешеру донесе изстрадана победа на Лудогорец срещу вдъхновените "канарчета" (ВИДЕО)
Шампионът Лудогорец изстрада победа с 2:1 у дома срещу Ботев (Пд) в 9-ия кръг на А група и отново се изравни по точки с Литекс на върха. В герой за разградчани се превърна румънският нападател Клаудиу Кешеру, който вкара в 15-ата и 84-ата минута след добавки, а в началото на втората част Балтанов бе изравнил с глава след корнер.

Ботев изпусна много положения при 1:1 и може да съжалява, че не взе поне точка от "Лудогорец Арена”. Лудогорец натрупа 18 точки, колкото има и другия лидер Литекс, а Ботев си остана с 9 точки на осмо място. 9 точки има и седмият Монтана.

Тази вечер 18-годишният Венцислав Керчев дебютира в първия отбор на Лудогорец като титуляр и партнираше на Моци в сърцето на отбраната. Днес Керчев бе избран да изпълни наредбата на БФС за задължителен български титуляр до 21 години, след като Ераносян явно не е доволен от Цветелин Чунчуков и Александър Василев.

Ботев имаше отлична възможност в 6-ата минута и Алекс Колев веднага стреля, след като топката бе чукната към него от Старокин на границата на наказателното поле, но ударът на деветката мина много близо до дясната греда.

След 10-ата минута Лудогорец тотално овладя средата на терена и започна да налага своя ритъм на игра.

След четвърт час игра Марселиньо центрира от свободен удар, вратарят Голас се стресна от връхлитащия Керчев и боксира леко топката, която попадна на крака на Кешеру и румънецът веднага вкара за 1:0. Стражът искаше нарушение срещу себе си, но по-скоро сам си беше виновен, че нито лови, нито изби по-силно. Това бе трето попадение на Кешеру в А група след двете му попадения срещу Пирин в Благоевград.

Кешеру направи голям пропуск в 27-ата минута, когато Кафу пусна за Марселиньо, който веднага намери свободния Кешеру вдясно от себе си, но очи в очи с вратаря нападателят заложи на силата и уцели Голас, а топката излезе в корнер.

Добрите възможности за домакините продължиха да се откриват пред Кешеру и Голас изби в корнер негов удар, след като Васев бе избил със шпагат от краката на набралия скорост Кафу.

Милан Борян получи контузия при хвърляне да спаси удар на Йордан Христов. Канадският страж даде ясни знаци към скамейката, че иска смяна, но въпреки това Ераносян го остави на терена.

След почивката Лудогорец излезе доста успокоен от преднината си и Ботев имаше куп голово положения.

Контузеният Борян извади под гредата удар на Гамаков, а след втория пореден ъглов удар Балтанов бе оставен напълно сам във вратарското поле и от упор простреля канадеца с глава за 1:1 в 55-ата минута.

Изравнителният гол наля още повече вода в мелницата на самочувствието на „канарчетата”, които в тези минути летяха високо. Божидар Васев проби отляво в 68-ата минута и центрира ниско, Йордан Минев изби пред резервата Кифуети, но прати на крака на Алекс Колев, който от 7-8 метра стреля над напречната греда.

Само минута по-късно пас зад защитата изведе Васев сам срещу вратаря, но той неясно защо не стреля, а подаде на Балтанов, който бе блокиран.

След тази ситуация Ераносян най-накрая се реши да извади травмирания Борян и пусна на вратата Георги Аргилашки. Секунди след влизането си в игра Аргилашки спаси чист гол и от самата голлиния изби удар на Алекс Колев с глава, а Колев не успя и при добавката.

Накъде към 75-ата минута Лудогорец се събуди и се сети, че с толкова пасивна игра няма как да спечели. Препелица центрира меко, а Йордан Христов в стремежа си не даде възможност на Моци да стреля насочи с глава към своята врата и Голас изби в корнер под гредата. Йордан Минев пък също с глава опита да прехвърли Голас от границата на вратарското поле, но качи топката върху мрежата над вратата.

Марселиньо нямаше късмет и хитрият му удар под стената от пряк свободен удар на границата на наказателното поле срещна лявата греда на Голас, който този път не помръдна.

Ботев имаше отличен шанс да поведе, когато в 83-ата минута Кифуети нахлу отляво и пусна точно пред вратата, там обаче се намери защитник в зелено, който да предотврати гола.

В следващата атака Лудогорец грабна победата. Марселиньо много елегантно върна с пета за Вандерсон. Голас изби удара на своя сънародник, но Кешеру бе на точното място и довкара отблизо за 2:1. Гостите претендираха за засада, но повторенията доказаха, че Йордан христов покрива Кешеру при изстрела на Вандерсон.

Шиляк пусна Варела като последен жокер, но до края Ботев стигна само до неточен удар на Балтанов над целта.

А ФГ 15/16

ПО   Отбор М П Р З Голове Г. ТО
1 0 Литекс 9 5 3 1 11:5 6 18
2 0 Лудогорец 9 5 3 1 13:7 6 18
3 -1 Славия 9 4 3 2 10:4 6 15
4 1 Берое 8 3 5 0 5:2 3 14
5 1 Левски 8 3 3 2 7:6 1 12
6 0 Черно Море 9 3 2 4 9:10 -1 11
7 0 Монтана 9 2 3 4 11:8 3 9
8 0 Ботев Пд 9 2 3 4 6:14 -8 9
9 0 Локо Пд 8 1 2 5 5:12 -7 5
10 0 Пирин 8 0 3 5 1:10 -9 3

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки