Десетки хиляди на уникално шоу и много спорт в центъра на София (СНИМКИ)

Extreme Fest продължава утре, неделя, от 12 ч. до късните следобоедни часове с нова порция шоу

Десетки хиляди на уникално шоу и много спорт в центъра на София (СНИМКИ)

Десетки хиляди столичани участваха и наблюдаваха различните активности през първия ден на Extreme Fest 2015, част от кампанията София – Европейска столица на спорта. Княжеската градина край паметника на съветската армия се изпълни с много граждани и гости на столицата пожелали да прекарат почивните дни в спорт и забавления. Само децата, участвали в различните занимания и предизвикателства бяха близо 2000.

Организаторите предложиха 10 сета и възможности за практикуване на 20 дисциплини. Посетителите можеха да пробват бънджи скокове от кран, спускане по рапел, катерене на стена, тест райд на велосипеди… Занимания с лонг борд, фрийрън, картинг и слаклайн са само част от демонстрациите и училищата, в които всеки дръзнал да изпробва нивото си на екстремност може да се включи, а организаторите “Level Seven” се бяха погрижили посетителите да получат уроци от професионалисти.

Най-масов като отбори бе турнирът по баскетбол 3х3, но най-много желаещи имаше за катеренето по стена и скоковете с бънджи от 40 метра. Събитието включва също така много демонстрации, състезания и презентации в други спортове и дисциплини.

Огромен интерес предизвикаха дрифт автомобилите, които взривиха публиката още по време на загрявката си в обедните часове. Страховито ревящите двигатели и яко пушещите гуми по ул. Гурко бяха само част от шоуто и богата програма на феста през целия уикенд.

Привечер над 8000 зрители наблюдаваха на живо невероятното моторно шоу. То стартира с демонстрацията на Хюндай i20 Coupe R1, после карт шампионът Николай Върбицалиев показа виртуозност, след което професионалистите от Mirafiori Александър Язов, Стефан Цанков, Владислав Пешев, Росен Цанков, Стефан Зашев, Ангел Харизанов и Ивайло Алексиев подпалиха гумите и обраха овациите, а в края Мото-Стън специалистите Стоян Йорданов, Румен Ралев и Венци Василев вдигнаха адреналина на макс с невероятните си изпълнения и трикове, показали че няма невъзможни неща с моторите.

Extreme Fest продължава утре, неделя, от 12 ч. до късните следобоедни часове с нова порция шоу, забавления и спортни предизвикателства в Княжеската градина покрай паметника на съветската армия.

Мартин Чой и тимът му влязоха в Топ 10 на Световния ендуранс шампионат по мотоциклетизъм

Вижте подробности

Официално: Марк Маркес ще се състезава за Дукати

Шесткратният световен шампион по мотоциклетизъм с договор за 2 години

Баная спечели Гран при на Италия в MotoGP

Съотборникът на Баная в отбора на Дукати – Енеа Бастианини взе второто място

MotoGP: Хорхе Мартин тръгва първи в Италия, постави рекорд

Вижте подробности

Никола Цолов: Най-накрая всичко тръгна в моя посока

Българинът спечели спринта в Монако

Браво! Никола Цолов с първа победа във Формула 3

Вижте подробности

Никола Цолов с полпозишън в Монако

Квалификацията на българина прекъсната на два пъти

Никола Цолов осми на тренировката в Монако

Българинът завъртя най-добро време от 1:30.222 мин.

Ожие спечели рали Португалия за рекордния шести път

Пилотът с Тойота се доказа като царя на трасето в Португалия

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки