Венгер и Фърги не пускат звездите си на Олимпиадата

Треньорите на Манчестър Юнайтед и Арсенал не искат играчите им да се натоварват допълнително и през лятото

Венгер и Фърги не пускат звездите си на Олимпиадата
Конкурентите Алекс Фъргюсън и Арсен Венгер са се обединили в нежеланието си техните играчи да вземат участие на олимпийските звезди в Лондон догодина. Мениджърите на Манчестър Юнайтед и Арсенал са завили пред треньора на олимпийския отбор на Великобритания Стюрт Пиърс, че не искат футболистите им да се натоварват допълнително през лятото.

„Психо”, както е известен Пиърс, се надява да има на разположение Уейн Рууни и Райън Гигс от Юнайтед, както и Джак Уилшър, Аарън Рамзи, Алекс Окслейд-Чембърлейн, Киърън Гибс и Тео Уолкът от „артилеристите”, пише "Сън".

Фъргюсън вече предупреди организаторите на Олимпиадсата. „Играчите имат нужда от своята почивка. Нуждаят се и от предсезонна подготовка. Нуждаят се от малко време да се възстановят от леки травми и да съберат сили. Интезивността на мачовете във Висшата лига няма паралел. Сезонът е изключително изтощаващ. Не виждам как ще вдигнат играчите след тежките мачове при нас.”

Венгер добави и своите съмнения за турнира на Олимпиадата. „За мен това не е футболен турнир. Олимпийските игри са основно за спортове на писта и без топка. Ако видите как се организират нещата, ще разберете, че е практически невъзможно футболистите ни да играят и там. Трябва да се реши колко може да се натоварва даден играч. Те са под огромно напрежение. Мога да кажа, че в английския футбол вече няма истинска ваканция заради европейските първенства и олимпийските игри.”

Тези думи на двамата треньори карат Стюарт Пиърс да се обърне към застаряващите звезди Райън Гигс и Дейвид Бекъм. ФИФА обаче няма право да задължи клубовете да пуснат своите играчи, така че ситуацията остава неизяснена.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки