1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. Бербо се срещал с Бойко Борисов преди мача с Уелс

Бербо се срещал с Бойко Борисов преди мача с Уелс

Димитър Бербатов не играе в Манчестър Юнайтед, но опитва с елегантни финтове по крилото да излезе на голова позиция зад защитата на БФС

Бербо се срещал с Бойко Борисов преди мача с Уелс
Димитър Бербатов не играе в Манчестър Юнайтед, но опитва с елегантни финтове по крилото да излезе на голова позиция зад защитата на БФС. Резервата на Юнайтед се е срещнал с министър-председателя Бойко Борисов преди евроквалификацията с Уелс (0:1), играна на 11 октомври.

Отказалият се от националния отбор футболист е пожелал да говори на четири очи с премиера с условие казаното да остане тайна. И явно договорката се спазва, след като няма официално потвърждение. Три независими източника потвърдиха пред “Труд” за визитата на 6-кратния футболист №1 на страната във вилата на ул. “Секвоя” в Бояна. Но категорично заявиха - не знаят причината за Бербатовите въжделения и терзания.

Разбира се, логични догадки на фона на събитията има. И те едва ли са някакъв мисловен лабиринт или висша математика. След като така и не успя с голове срещу силни отбори да запуши устите на критиците си от Изпълкома на БФС, сега явно деветката е предприел друга тактика. И действа на тихия фронт с първа крачка от знаковото си изказване: “Ще дойда да ви оправя футбола”. Тази реплика видя бял свят на пресконференцията при абдикацията на Бербатов от националния преди 17 месеца на стадион “Васил Левски”.

Естествено, това “с оправянето” се очакваше след време. Но... времената бързо се менят. Особено за Бербатов.

Сега освен че не играе в националния, той е и във фризера на Юнайтед. И вероятно има много свободно време не само за хобито си да рисува, но и да крои планове за нов ред в българския футбол.

Възможно е звездата да пожелае да се върне в националния, след като на практика в момента не играе никъде. Неслучайно соченият за нов селекционер на България Любослав Пенев вече е бил информиран, че мениджърът на Бербатов го търси за среща. Дали тя ще се състои, съвсем не е ясно, защото се знае - Любо Пенев не се поддава на влияние, комбинации или натиск. Дори ако е от Бояна, Витоша или Мусала...

Освен всичко Изпълкомът на БФС вероятно ще поиска от Ел Голеадор да предприеме тотално подмладяване в националния тим с цел успешни квалификации за “Евро 2016”, на което за първи път ще има не 16, а 24 отбора финалисти.
ИЗВЪНРЕДНО: МС даде Герена на Столична община

Вижте подробности

Загуба с 1:9 за юношите на ЦСКА

Септември (София) разгроми „червените“

Потвърдено: ЦСКА без Хайнц срещу Берое

Вижте какво съобщиха „червените“

„Отбор на надеждата“ с тежък жребий

Вижте съперниците на тима ни в Homeless World Cup 2024

Рупанов: Благодаря на Септември и се радвам, че съм тук

„Със сигурност моята мечта е да се върна и да вкарвам за Левски“

Великов: Вкараха ни с 1 положение след почивката

„Нормално, с човек по-малко няма как да се случат нещата“

Митов: Доволен съм от трите точки, не и от играта

„Можеше да вкараме още голове“, заяви треньорът на Септември

Септември с нова победа, прати Хебър на дъното (ВИДЕО)

Столичани спечелиха с 2:1 след ранен червен картон и дузпа на „Лаута“

Равносметка: ЦСКА с рекордна селекция

Лиъм Купър стана №1 по заплата за всички времена