1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. „А” група отсече: Дербито ще реши съдбата на Гонзо

„А” група отсече: Дербито ще реши съдбата на Гонзо

„Смяната на Радуканов не бе удачна”, смятат специалистите у нас

„А” група отсече: Дербито ще реши съдбата на Гонзо
„Вечното дерби ще реши съдбата на мениджьра на Левски Гeopги Иванов" - около това становище се обеди­ниха повечето треньори в родната „А" група. Това показа анкета на Меридиан Мач". Друго становище, около което специалистите в елита се обединиха, е, че силите между Левски и ЦСКА са изравнени и изходът на срещата е абсолютно непредвидим. Всички пък признаха, че са шокирани от смяната на Милен Радуканов. Имаше и някои треньори, които не поже­лаха да дадат мнението си за предстоящото дерби, защото „не са в кухнята на двата клуба". Мениджърът на Берое Илиян Илиев пък бе лаконичен:”Ще стане хубав мач'. Ето и пълни­те отговори на всички анкетирани:

Костадин Ангелов: Промяната на „Армияп” доказва, че БГ футболът няма да се оправи
„Типично по българ­ски се сменя треньорът в последния момент. Да се чуди човек защо им беше нужна тази промяна на ЦСКА. То­ва е поредното доказа­телство, че футболът в България няма да се оправи. Нашата про­фесия е най-незащите­ната. Ако Димитър Пе­нев наистина е параван на Драголюб Симонович, както се говори, просто е излишно да коментирам каквото и да било. Колкото до футболистите - и двата отбора имат отлични изпълнители, както и много по-голям потен­циал от това, което по­казват до момента. В едно такова дерби всичко е възможно. Напълно е възможно Гонзо да бъде сменен след мача. У нас тре­ньорите се сменят до­ри при победа, така че не бих се учудил на ни­що", коментира тре­ньорът на Видима-Ра­ковски Костадин Анге­лов.

Драган Канатдаровски: Надявам се футболът да победи
„Надявам се преди всичко да победи фут­болът, да стане спекта­къл. ЦСКА е в по-доб­ра форма според мен, но това не дава значе­ние в едно дерби. Тре­ньорът трябва да е ди­ригент и най-добре от всички да знае какво прави. Всяка промяна може да бъде и пози­тивна, и негативна. Предполагам, че хора­та знаят какво правят, щом са сменили Радуканов. Мачът е и много важен за бъдещето на Георги Иванов, но не мога категорично да кажа дали ще бъде сменен при поражение. Това са си техни рабо­ти, не искам да комен­тирам", каза треньорът на Локо (Пд) Драган Канатларовски.

Петко Петков: След рокадата ЦСКА е загадка
„Силите в момента са абсолютно изравне­ни, няма изявен фаво­рит. И двата отбора показват известни колебания напоследък. Тези неща предразпо­лагат към непредви­дим мач, с „троен" из­ход. Всичко може да се случи. За мен е абсо­лютна загадка как ще се представи ЦСКА, непосредствено след треньорската рокада. Димитър Пенев прин­ципно е опитен специа­лист и отлично знае как да подхожда в та­кива важни срещи. Ре­зултатът от дербито ще бъде и жизненова­жен за кариерата на Ге­орги Иванов на „Гере­на", коментира асис­тентът на Литекс Пет­ко Петков.

Стефан Генов: Левски ще спечели
,Доказано е, че в то­зи сблъсък по-силният на хартия по-често не печели. В момента мо­ите предпочитания клонят към Левски най-вече заради катак­лизмите в треньорското ръководство на ЦСКА. Според мен та­зи смяна на наставни­ци бе направена в твърде неподходящ момент и ще повлияе по-скоро негативно на „армейците". В Бълга­рия треньорите биват сменяни твърде лесно и това не е никак доб­ре. Надявам се и с Гонзо да не се случи съ­щото. Трябва да му бъ­де даден кредит на до­верие и да продължи да води Левски и при негативен резултат в петък", каза треньорът на Черно море.

Георги Чиликов: Равенството им подхожда най-много
„Прогнозирам ра­венство във вечното дерби. Левски и ЦСКА са много равностойни в момента и трудно ще се победят. Тепърва предстои да видим да­ли смяната на Радуканов с Димитър Пенев е удачна. Двубоят в пе­тък е първият голям тест за това. Що се от­нася до Левски пък, аз продължавам да подк­репям Георги Иванов. Той ми е колега и при­ятел и му пожелавам да просперира в тре­ньорската професия", каза помощникът на Черноморец Георги Чиликов.

Славчо Павлов: „Червените" бият, по-силни са
„Според мен ЦСКА ще спечели. „Армей­ците" в момента са в по-добро състояние и е по-логично те да се поздравят с трите точки. Нападението им е особено силно, а и мениджърската ро­када ще повлияе положително. Сега нап­режението в „черве­ния" лагер би трябва­ло да се разсее и ти­мът да заиграе по-добре. Не мисля, че Гонзо ще бъде увол­нен при поражение от ЦСКА. Все пак всич­ки в Левски са преди всичко професионалисти и си дават ясна сметка, че това е само един мач, който не ре­шава целия шампио­нат. Все едно сър Алекс да беше подал оставка след срамно­то 1:6 от Манчестър Сити", обясни асис­тентът в Миньор (Пк) Славчо Павлов.

Пламен Донев: „Сините" са по-слаби, но е резонно да бият
„Очаквам наистина непредвидим мач. Тре­ньорската смяна в ЦСКА не бе удачна и според мен Левски е в малко по-добро състо­яние преди дербито. По-резонно е „сините" да спечелят, въпреки че „армейците" разпо­лагат с по-силни фут­болисти. Чужденците дават облика на всеки отбор, а в ЦСКА те са по-класни, отколкото тези в Левски. Ако „си­ните" загубят срещата, Георги Иванов най-ве­роятно ще бъде сменен. Такъв е футболът -искат се резултати. Ко­гато един отбор с го­леми амбиции се за­държи малко по-дълго на незавидно място, треньорът винаги опи­ра пешкира", каза асистентът в Светкави­ца Пламен Донев.
ИЗВЪНРЕДНО: МС даде Герена на Столична община

Вижте подробности

Загуба с 1:9 за юношите на ЦСКА

Септември (София) разгроми „червените“

Потвърдено: ЦСКА без Хайнц срещу Берое

Вижте какво съобщиха „червените“

„Отбор на надеждата“ с тежък жребий

Вижте съперниците на тима ни в Homeless World Cup 2024

Рупанов: Благодаря на Септември и се радвам, че съм тук

„Със сигурност моята мечта е да се върна и да вкарвам за Левски“

Великов: Вкараха ни с 1 положение след почивката

„Нормално, с човек по-малко няма как да се случат нещата“

Митов: Доволен съм от трите точки, не и от играта

„Можеше да вкараме още голове“, заяви треньорът на Септември

Септември с нова победа, прати Хебър на дъното (ВИДЕО)

Столичани спечелиха с 2:1 след ранен червен картон и дузпа на „Лаута“

Равносметка: ЦСКА с рекордна селекция

Лиъм Купър стана №1 по заплата за всички времена