Сензациите в родната преса: Играчите на ЦСКА скочиха на Симонович

Пената се върнал заради 200 000 лв., Райс Мболи обмисля да напусне "Българска армия" през зимата

Сензациите в родната преса: Играчите на ЦСКА скочиха на Симонович

Играчите на ЦСКА скочиха на Драголюб Симонович, който стана основна фигура на "Армията" след освобождаването на Милен Радуканов, пише на първата си страница "7 дни спорт".

На практика сърбинът е новият треньор на "червените", докато Димитър Пенев ще бъде само параван, за пред феновете. Иначе Дуци ще отговаря за тренировките, определянето на състава и тактиката за мачовете.

В съблекалнята обаче никак не са доволни от това развитие на нещата. Звездите Мишел Платини и Янис Зику въобще не броят Симонович за жив, а бразилецът дори си хвърлил потника на последната тренировка.

Вратарят Райс Мболи също е разочарован и сериозно обмисля да напусне "Българска армия" през зимата. "Нали Пенев щеше да ни е треньор, този няма да ни нарежда", били думите на един от тарторите в съблекалнята.



Водещата новина на вестник "Меридиан мач" пък е, че Пената се съгласил да се върне в ЦСКА заради 200 хиляди лева

Крупната сума от 200 хиляди лева е основната причина Димитър Пенев да се съгласи да се завърне за пореден път начело на ЦСКА.

Точно толкова пари той има да взима като стари задължения от предишните си престои на "Армията" и сега от ръководството са му обещали да му се издължат до стотинка.

Адалберт Зафиров пък бе привлечен в щаба на "червените" заради треньорския си лиценз. По правилник Пенев не може да се води треньор на тима, защото участва в Надзорния съвет на клуба.

Драголюб Симонович пък няма необходимата диплома и на този етап не се очертава скоро да я изкара.



Лудогорец готви оферта за М’Боли, пише „Тема спорт”

Райс М’Боли най-вероятно ще напусне ЦСКА след края на полусезона. Вратарят в момента играе под наем на "Армията", но е твърде вероятно да се раздели с червените през зимата. Както е известно, алжирецът е собственост на руския Криля Советов.

Според информация на "Тема Спорт" по време на паузата в шампионата Лудогорец ще се раздели с настоящия си титулярен страж Урош Голубович и ще привлече нов вратар. Един от набелязаните е именно Райе М'Боли.

Той е бил искан от новака в А група още през лятото, но тогава е предпочел да премине в ЦСКА, въпреки че офертата на червените е била с по-ниски финансови параметри. Сега обаче ситуацията се е променила и той бил готов да заиграе в Лудогорец. Ако това се случи, заплатата на алжиреца ще бъде 20 000 евро.

В същото време стана ясно, че М’Боли е включен в националния отбор на Алжир за контролите срещу Тунис и Камерун. Той ще бъде на лагер със селекцията на Вахид Халилходжич от 8 до 16 ноември, което означава, че ще пропусне двубоя от А група на червените срещу Миньор Перник на 12 ноември.

Алжир ще посрещне Тунис в приятелска среща на 12 ноември, а спарингът срещу Самуел Ето'о и компания е на 15 ноември.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки