ЦСКА подаде документи за БГ паспортите на Мораеш и Платини

Българското гражданство на бразилците може да бъде използвано от новия селекционер на България Любослав Пенев

ЦСКА подаде документи за БГ паспортите на Мораеш и Платини

Бразилските нападатели на ЦСКА Мишел Платини и Жуниор Мораеш ще вземат български паспорти в съвсем скоро време, пише „Тема спорт”.

„Червените” са внесли необходимите документи и са задвижили процедурата, като целта на ръководството е да се освободят  още квоти за чужденци извън ЕС в състава.

От ЦСКА вече доказаха, че Мишел Платини е част от по-дългосрочните им планове, след като този месец нападателят подписа нов тригодишен договор с увеличена от 6 на 12 000 евро заплата.

Мораеш също е сред скъпоплатените и основни играчи на ЦСКА. Плановете на ръководството на армейци те са през зимната пауза да бъдат привлечени още няколко класни южноамериканци.

Отборът изпитва проблеми в халфовата линия и защитата и именно за тези линии ще се търсят нови попълнения, тъй като червените разполагат с достатъчно класни нападатели.

По този начин съставът на ЦСКА трябва да бъде балансиран и комплектован в битката за титлата и напълно готов за влизане в групите на Шампионската лига.

Българското гражданство на Платини и Мораеш евентуално би могло да бъде използвано и от новия селекционер на България Любослав Пенев в следващия квалификационен цикъл. Именно той бе човекът, който взе Платини от Черноморец в ЦСКА и почти сигурно ще разчита на него.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки