Алонсо и Бътън остават в "Маларън" и през следващия сезон

Испанецът Фернандо Алонсо и англичанинът Дженсън Бътън ще останат в "Макларън" и през следващия сезон, обяви шефът на отбора от Формула 1 Рон Денис

Алонсо и Бътън остават в "Маларън" и през следващия сезон

Испанецът Фернандо Алонсо и англичанинът Дженсън Бътън ще останат в "Макларън" и през следващия сезон, обяви шефът на отбора от Формула 1 Рон Денис. Той разсея съмненията за бъдещето на двамата бивши световни шампиони в екипа, които се надигнаха в дните преди днешното състезание за Гран при на Япония. "Да, те остават", отговори Денис на въпрос след надпреварата на пистата "Сузука".

"Дженсън има 2-годишен договор. Може би трябваше по-рано да го уведомя за нашето желание да продължим работата си с него. Нямаме намерение да се възползваме от опцията за прекратяване на контракта му. Вече говорих с него и го информирах за това", каза още той. Бътън, световен шампион от 2009 година, намекна, че може да прекрати кариерата си във Формула 1 след края на сезона. Двукратният световен първенец Алонсо, който беше категоричен, че остава преди старта в Япония, пък след състезанието на "Сузука" заяви, че все още не е сигурен.

"Говорих с него по-рано през деня. Той има договор и е наясно със задълженията си. Изненадан съм от неговия коментар по този въпрос", заяви Денис. Испанецът завърши на 11-о място в днешното състезание, въпреки слабостите на двигателя на "Хонда", който използват в "МакЛарън".

"Подминават ме на правите все едно съм с болид от GP2. Това е унизително, много унизително", заяви Алонсо по радиото по време на надпреварата. "GP2 двигател, GP2", повтори той, след като в един момент беше изпреварен от холандеца Марк Ферстапен с "Торо Росо". Денис заяви, че разбира разочарованието на Алонсо, но не е доволен от изказванията на пилота. "Това не показва професионализма, който искам да виждам във всичките ни пилоти. Ще се справя с това по моя начин, а той не включва публични коментари", каза Денис. Бътън, който завърши 16-и, пък описа неравната си борба с останалите съперници на пистата. "Все едно бях самурай без щит или меч", каза британецът.

Ред Бул се съмняват от легитимността на предните крила на конкурентите

Кристиан Хорнер дори твърдял, че „ФИА е сляпа“

Перес отнесе наказание от три места за Испания

Мексиканецът беше санкциониран за придвижване в опасно състояние на болида

Верстапен все по-недостижим след триумф в Канада (ВИДЕО)

Льоклер докладва за "нещо странно" в болида си

Ръсел спечели квалификацията в Канада, Верстапен с идентично време (ВИДЕО)

Световният шампион остава втори, а трети е Ландо Норис

Хамилтън над всички в последната тренировка в Канада

Макс Верстапен остана втори

Алпин е водил преговори с Мик Шумахер за титулярно място във Ф 1

Вижте подробности

Фернандо Алонсо най-бърз под дъжда във втората свободна тренировка на Формула 1 в Канада

Вижте подробности

Ландо Норис най-бърз в дъждовна тренировка в Канада

Вижте подробности

Хамилтън не останал доволен от новите правила за 2026-та

Бъдещият пилот на Ферари смята, че колите все още са твърде тежки

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки