Левски надви минимално Ботев и диша във врата на лидерите (ВИДЕО+СНИМКИ)

Георги Костадинов вкара единствения гол за 1:0 на "Герена", Курдов влезе като смяна и се контузи

Левски надви минимално Ботев и диша във врата на лидерите (ВИДЕО+СНИМКИ)
Левски победи Ботев (Пд) с 1:0 на мокрия терен на „Георги Аспарухов” в последната среща от 10-ия кръг на А група и се доближи само на точка от лидерите Литекс и Лудогорец. Георги Костадинов вкара победния гол за „сините” в 58-ата минута за 16-ата поредна победа на Левски като домакин над "канарчетата".

Левски е трети с 18 точки, а Литекс и Лудогорец вече усещат „сините” зад гърба си с по 19 точки. Ботев остана на предпоследното 9-о място с 9 точки от 10 мача.

Максимилиан Карнер получи травма на загрявката и Деян Иванов зае неговото място в защита сред титулярите на Стойчо Стоев. Карнер пък седна на пейката.

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!




През цялата първа част Левски имаше териториален превес и в огромна част от времето действията се развиваха в половината на гостите. Въпреки това „сините” разчитаха почти единствено на изсипани топки в наказателното поле, а на втория етаж високите защитници на Ботев нямаха никакви проблеми и печелеха всяка топка.

В 7-ата минута Гаджев овладя пас на Прохазка пред наказателното поле, но стреля по земя в обсега на Виктор Голас, който комфортно лови.
„Сините” пратиха в мрежата в 28-ата минута, но попадението правилно бе отменено. Де Ноойер бе оставен на втора греда след корнер на Гаджев и меко центрира пред вратата за Китамбала, който с глава прати в мрежата, но бе зад защитата и страничният съдия своевременно вдигна флага.

Ботев почти не поглеждаше към вратата на съперника и Йоргачевич гледаше срещата отблизо.



Едва в края на първата част Левски успя да стигне до две добри положения. Първо Старокин загуби елементарно в собственото наказателно поле, Де Ноойер му отне, но би над вратата. Минута по-късно Гаджев тръгна напред през центъра, чукна покрай Златков и стреля ниско към близкия долен десен ъгъл, но Голас плонжира и изби в корнер.

И втората част продължи с натиск на ”сините”. Гаджев завъртя от пряк свободен удар покрай стената и право в ръцете на вратаря, а след това Прохазка опита изненадващ удар от невъзможен ъгъл и не сполучи. Ботев отвърна с удар на Алекс Колев, който рикошира в крака на Краев, но Йоргачевич внимаваше и лови.

Така се стигна до 58-ата минута, когато центриране на Минев отляво бе избито лошо, Георги Костадинов овладя в наказателното поле и отлично насочи с левия крак от въздуха в долния десен ъгъл за 1:0. Това бе втори гол за сезона за халфа и пак срещу Ботев след попадението му в първия кръг в Коматево.

Ермин Шиляк освежи атаката с пускането на новите попълнения Кифуети и Чибамба, а Стоев включи критикувания Курдов на мястото на Китамбала. Атанас Курдов отправи един опасен удар с глава, когато изпревари Златков, но при въздушния сблъсък се контузи и бе принудително заменен от Бедоя. Златков пък доигра с превързана глава заради кървава рана след същия сблъсък.

Сектор „Б” изрази мнение и по най-актуалната политическа и социална тема като показа плакат, гласящ „Бежанците вън от Европа”.



Нико Варела влезе като последна смяна за „канарчетата” и изпусна най-доброто и сякаш единствено добро положение за изравнителен гол. 13 минути преди края Кифуети намери Варела с пас по земя в наказателното поле, но Варела стреля слабо по земя право в ръцете на Йоргачевич от 12-13 метра.

До края Ботев беше беззъб в атака, а Левски имаше претенции за дузпа, но съдията прецени, че няма нарушения за задържания с ръце срещу Бедоя и Георги Костадинов.

Гаджев изпусна последното добро положение в мача, след като Йордан Христов изби с глава на крака му, но халфът от воле прати много неточно над вратата.



В следващия 11-и кръг Левски гостува на Литекс в неделя /4 октомври/, а Ботев в същия ден е домакин на новака Монтана и има да си връща за срамното 0:6 на „Огоста”.






ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!

А ФГ 15/16

ПО   Отбор М П Р З Голове Г. ТО
1 0 Литекс 10 5 4 1 12:6 6 19
2 0 Лудогорец 10 5 4 1 14:8 6 19
3 0 Левски 10 5 3 2 10:6 4 18
4 0 Славия 10 4 3 3 10:6 4 15
5 -1 Черно Море 10 4 2 4 10:10 0 14
6 1 Берое 10 3 5 2 5:5 0 14
7 0 Монтана 10 3 3 4 12:8 4 12
8 -1 Локо Пд 10 3 2 5 9:13 -4 11
9 1 Ботев Пд 10 2 3 5 6:15 -9 9
10 0 Пирин 10 0 3 7 2:13 -11 3

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки