Залагайте на Барса и Милан тази вечер, английските тимове също ще газят

Вижте обичайните прогнози на Novsport.com за предстоящите сблъсъци в Шампионската лига тази вечер

Залагайте на Барса и Милан тази вечер, английските тимове също ще газят

Тази вечер предстои изиграването на четвъртите двубои в четири от групите на тазгодишното издание на Шампионската лига. Novsport.com Ви предоставя обичайните си прогнози за сблъсъците от най-престижния европейски клубен турнир. 

Група „Е”:

Расинг Генк - Челси

В двубой от група „Е” английският гранд Челси гостува на белгийския Расинг Генк. При победа „сините” от Лондон почти сигурно ще си осигурят класирането в следващата фаза на турнира, а и ще запазят първото си място в групата. До момента Челси има две победи и едно равенство – успехи срещу Расинг Генк и Байер Леверкузен на „Стамфорд Бридж” и реми с Валенсия на „Местая”.

В Генк нямат скорошни проблеми с контузени футболисти. Очаква се в състава на Челси Раул Мейрелеш да започне вместо Рамиреш. Микаел Есиен продължава да е трайно контузен, докато Дидие Дрогба също ще е на разположение, след като пропусна мача на Челси с Арсенал, причина за което бе червеният му картон срещу Куинс Парк Рейнджърс.

Прогнозата на Novsport.com: 2, над 2.5 гола
Коефициентът на Sportingbet.com: 12.00, 5.80, 1.222

Валенсия - Байер Леверкузен

Валенсия пък приема Байер Леверкузен на „Местая”. „Прилепите” разочароват с представянето си в турнира до момента, заемайки третото място с актив от едва две точки след две равенства и едно поражение. Ако постигнат победа, „аспирините” вероятно ще си осигурят продължаването в следващата фаза. Победите за гостуващите отбори на „Местая” обаче идват прекалено рядко.

Серхио Каналес и Хедвигес Мадуро със сигурност пропускат двубоя, като се очаква да са аут и за доста дълго време. Михаел Балак е под въпрос за Леверкузен, след като счупи носа си в мача на "аспирините" срещу Фрайбург в петък. При положение, че вземе участие в срещата, Балак ще играе с предпазна маска. Рене Адлер, Ренато Аугусто, Транкило Барнета и Майкъл Ортега няма да играят в сблъсъка.

Прогнозата на Novsport.com:
Твърдо 1
Коефициентът на Sportingbet.com: 1.615, 3.70, 5.50

Група “F”:

Арсенал - Олимпик Марсилия

Първите два отбора в групата – Арсенал и Олимпик Марсилия, тази вечер излизат в сблъсък на „Емирейтс”. Първият двубой между двата отбора, който бе на „Велодром”, завърши с минимална победа за „артилеристите” след гол на Аарън Рамзи в продължението на срещата. Отборът на Арсен Венгер е без загуба в групата до момента след равенство като гост на Борусия Дортмунд и победи срещу Олимпиакос и Олимпик.

Контузени за Арсенал са Бакари Саня и Джак Уилшир. Стефан Мбиа е единственият отсъстващ за гостите.

Прогнозата на Novsport.com:
1
Коефициентът на Sportingbet.com: 1.615, 3.80, 5.25

Борусия Дортмунд - Олимпиакос

Немският шампион Борусия Дортмунд приема Олимпиакос на „Сигнал Идуна Парк” и ще търси задължителна победа, за да запази живи надеждите си за продължаване в елиминационната фаза. Борусия има само една точка, спечелена още в първия мач от групата, срещу Арсенал, а след това немският тим регистрира две поражения. Гърците ще се опитат да повторят успеха си, който постигнаха срещу Борусия преди две седмици, като при победа, Олимпиакос ще направи сериозна крачка към първите две места в групата.

Свен Бендер е под въпрос за немския тим. Юлиан Кох пропуска сблъсъка. Олимпиакос ще бъде без Давид Фустер и Франциско Йесте. Василис Тодоридис също няма да вземе участие в мача.

Прогнозата на Novsport.com: 1
Коефициентът на Sportingbet.com: 1.40, 4.30, 8.00

Група „G”:

Апоел Никозия - Порто

Доста интересен мач предстои в група „G”. Представящият се отлично от началото на груповата фаза Апоел Никозия приема носителя на Лига Европа за последния сезон – Порто. Кипърският тим измъкна точката от „драконите” в първия двубой между двата тима, а крайният резултат от сблъсъка бе 1:1. Апоел е лидер в групата с 5 точки и ще се опита да остане непобеден и след тази вечер. Порто обаче има сериозни амбиции да продължи в следващата фаза и при победа ще се доближи до следващия етап на надпреварата.

Витор Перейра може да разчита на всичките си футболисти, тъй като в Порто няма контузени. Дионисис Киотис и Уилям Боавентура отпадат за домакините от Апоел. 

Прогноза на Novsport.com: Х
Коефициентът на Sportingbet.com: 4.00, 3.60, 1.833

Зенит (Санкт Петербург) - Шахтьор (Донецк)

В другия мач от групата един срещу друг на „Петровски” се противопоставят Зенит (Санкт Петербург) и Шахтьор (Донецк). Двата тима не излъчиха победител преди две седмици, а победата днес е задължителна и за руския, и за украинския тим, за да може всеки от отборите да има шансове за завършване на челните места в групата.

Дмитро Чигринский е аут за мача на "Петровски" заради контузия. Очаква се всички други футболисти да са на разположение за Шахтьор. 

Прогнозата на Novsport.com: 1
Коефициентът на Sportingbet.com: 1.80, 3.60, 4.20

Група „Н”: 

Виктория Пилзен - Барселона

В среща от група „Н” на Шампионската лига един срещу друг тази вечер излизат отборите на Виктория Пилзен и Барселона. Европейският клубен шампион е фаворитът в тази среща, а преди изиграването на двубоя е на първата позиция в групата със 7 точки, колкото има и Милан, но каталунците са с по-добра голова разлика от италианския тим. 

Чешкият шампион вече ще се надява да завърши на 3-ото място, за да може да продължи участието си в европейските турнири в Лига Европа, но едва ли Барселона ще сбърка, въпреки че срещата ще се играе в Чехия. 

Роман Павлик няма да играе за домакините поради контузия, а за каталунците на разположение няма да бъдат Ибрахим Афелай, Педро и Алексис Санчес. 

Прогнозата на Novsport.com: Твърдо 2, победа с повече от един гол за Барселона
Коефициентът на Sportingbet.com: 26.00, 9.00, 1.083

БАТЕ Борисов - Милан

В другия двубой от групата Милан гостува на БАТЕ Борисов. Белоруският тим, запомнил се в България, след като отстрани българските Левски и Литекс от Шампионската лига преди няколко сезона, в момента заема последното място в групата с едва една точка, колкото има и Виктория Пилзен, но чехите са допуснали по-малко попадения във вратата си. 

Милан отива за 100%-ова победа в Беларус, за да продължи борбата с Барселона за първото място в групата, така че едва ли „росонерите” ще сбъркат дори и да не играят на своя „Джузепе Меаца”. 

В редиците на "росонерите" има доста контузени. В списъка с играчите, които няма да са на разположение за мача с БАТЕ, са Лука Антонини, Матийо Фламини и Дженаро Гатузо, а под въпрос са Антонио Касано и Филип Мексес. Тимът от Беларус ще е без Йегор Филипенко, Виталий Родионов, Евгени Кунцевич и Александр Павлов. 

Прогнозата на Novsport.com: 2, сигурна победа за Милан
Коефициентът на Sportingbet.com: 6.00, 3.75, 1.571

Девети отбор от Серия А в Европа?

Фиорентина и Аталанта решават сериозен ребус

Десподов след титлата: Не съм виждал такава подкрепа

Националът завърши сезона с 13 гола и 13 асистенции

Почетино хвали Челси след сезона

„Толкова съм доволен и горд от играчите“, обяви аржентинецът

Мениджърът на Арсенал коментира загубената титла

Вижте какво каза Микел Артета

Съдия от Нидерландия сътвори здрав скандал

Вижте подробности

ОБЗОР: Брест спечели последната френска квота за Шампионската лига (ВИДЕО)

С победа над Тулуза

Десет от Рома матираха Дженоа с 1:0 на "Олимпико"(ВИДЕО)

Лукаку вкара победния и може би последния си гол за "вълците"

Гуардиола намекна, че напускането му наближава

Испанецът спечели шестата си титла в Англия и не очаква да остане още дълго на "Етихад"

Барселона си гарантира второто място (ВИДЕО)

Каталунците събраха 82 точки и имат четири повече от Жирона

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки