Истински празник за автомобилните спортове в Разлог (СНИМКИ)

Шампионът на „Празник на Скоростта 2015” е отборът на Д. Толев и М. Тончев с автомобил Audi S4

Истински празник за автомобилните спортове в Разлог (СНИМКИ)

Датите  18 – 20 септември бяха изпълнени с много адреналин и вълнуващи емоции за любителите на автомобилните спортове. 

Вечерта на 18 септември участници, партньори и приятели на Премиум Рали София – Свети Влас имаха възможността да си припомнят моменти от ралито на първата ексклузивна DVD премиера. Мястото на събитието бе новооткритият средиземноморски ресторант Porto Maltese, намиращ се на трети етаж в Paradise Center. Домакинът Paradise Center  посрещна гостите със специално селектирано вино и DVD за спомен с филма за Премиум Рали София – Свети Влас, поднесени от BodyArt модели.  
 
По обяд на 19 септември от открития паркинг на Paradise Center стартираха над 20 спортни автомобили за „Празник на Скоростта” в Банско и Разлог. Сред участващите коли фенове и публика се насладиха на модели като Nissan GT-R Black Edition, Nissan 370Z Nismo, Corvette ZR1, Camaro SS 2015, Porsche Panamera, тунинговани Audi S8, Porsche Cayenne Turbo S, BMW M3, Infiniti Q50 S, BMW 7 и много други. 

Преди да се отправят към първите си изпитания отборите спряха за брифинг и обяд в ресторант V8, намиращ се в Делта Хил. „Празник на Скоростта” бе изпълнен със запомнящи се моменти в „Обецанова Механа” и Bansko The Club, където участници и приятели споделяха постиженията си на трасето. Суперавтомобилите премериха конски сили и мощност в няколко изпитания като драг, италианско преследване и конкурс за най-добра генерация. Състезателната част се подготви от екипа на Владимир и Димитър Илиеви.

Шампионът на „Празник на Скоростта 2015” е отборът на Д. Толев и М. Тончев с автомобил Audi S4. Победителите взеха първото място и на точните езди, които тестват прецизността в шофирането. Втори в генералното класиране е Н. Петков с Corvette ZR1. На трето място е екипажът на Н. Петров с CC R.

Бяха наградени и най-добре представилите се в отделните изпитания по време на „Празник на Скоростта 2015”. Най-бърз на драга бе автомобил Nissan GT-R Black Edition с водач Ж. Николов. Най-прецизно шофиране на италианското преследване демонстрира отборът на Х. Атанасов и С. Карагъозов с Audi TTS. Най-шумна в конкурса за генерация се оказа специално модифицираната за състезанието от сервиза на Бат Чаво Audi S8 с екипаж Ч. Попов и С. Попова. 

„Празник на Скоростта” обещава да се превърне в традиция и да радва автомобилните фенове всяка година септември месец с различни и вълнуващи състезания и демонстрации. Събитието през 2015 година се проведе с подкрепата на: Pirin Golf Club, Bansko Royal Towers, Nissan Sofia, Petrol, BBC Top Gear Bulgaria, Община Разлог. „Празник на Скоростта” подкрепя каузата ТОЛЕРАНТНОСТ НА ПЪТЯ заедно с МВР, отдел Пътна Полиция.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки