Гришо се завърна с труден успех след обрат

Българинът се класира за 1/4-финалите в Куала Лумпур след драма в края срещу Жоао Соуса

Гришо се завърна с труден успех след обрат

Григор Димитров се звърна на корта с победа. Българинът, който за последно игра на US Оpen през август, стартира успешно участието си на турнира в Куала Лумпур.

Хасковлията надви след обрат 47-мия в света португалец Жоао Соуса с 2:6, 6:3, 6:4 в мач от втория кръг на надпреварата, която е от сериите АТР 250 и е с награден фонд $937 835. 

Най-добрият български тенисист е поставен под №4 в основната схема и затова прескочи първия кръг, а с успеха си осигури участие на ¼-финалите. 

Нашето момче допусна пробив в петия гейм на първия сет и в крайна сметка го загуби, но после се мобилизира и успя да стигне до победата над шампиона в турнира от 2013 година. 

Триумфът не дойде никак лесно, но Гришо показа характер в заключителната част на двубоя. В третия сет той допусна пробив и изостана с 2:4 след две последователни двойни грешки, но съумя веднага да стигне до рибрейк за 3:4.

Впоследствие Димитров отрази три точки за пробив, но спечели подаването си за 4:4, а това повлия на неговия съперник.

В следващата част 19-ия в ранглистата българин поведе с 40-15 и се възползва от първата възможност да пробие с печеливш ретур, за да може в крайна сметка да затвори мача с 6:4.

Така хасковлията продължава напред и ще спори за място на полуфиналите с германеца Бенямин Бекер.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки