От Шалке отрекоха за размяна Хунтелаар - Бербатов

Наставникът на „кралскосините” Хорст Хелдт не пуска холандеца на "Олд Трафорд"

От Шалке отрекоха за размяна Хунтелаар - Бербатов

От щаба на германския елитен Шалке 04 категорично отхвърлиха всички спекулации, че през зимата готвят размяна с Манчестър Юнайтед, по силата на която Клаас-Ян Хунтелаар ще заиграе на „Олд Трафорд”, а Димитър Бербатов ще се завърне в Бундеслигата, съобщи Скай Спортс. 

Както е известно, през последните няколко трансферни прозореца слуховете неизменно свързват холандския национал с „червените дяволи", а през последната седмица те отново се появиха в британските медии.

Причина затова е, че договорът на Бербатов изтича през юни и най-скъпата покупка на Юнайтед може да си тръгне без пари през лятото, ако не бъде активирана клаузата за удължаване, която е залегнала в контракта му.

От друга страна, 28-годишният Хунтелаар се представя отлично в Шалке от началото на сезона, като е реализирал 10 гола в 11 мача. Той също има клауза, но за откупуване на стойност 17,1 милиона паунда в договора си, но от Шалке нямат намерение скоро да се отказват от своя реализатор.

Това обяви лично наставникът на „кралскосините”  Хорст Хелдт, който заяви, че бившият нападател на Реал Мадрид е твърд титуляр на "Фелтинс Арена" и договорът му изтича чак през лятото на 2013 година.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки