Майнц обърна Щутгарт и се отдалечи от опасната зона (видео)

Момчетата на Томас Тухел спечелиха с 3:1 домакинството си, макар да завършиха мача с 10 души

Майнц обърна Щутгарт и се отдалечи от опасната зона (видео)

Съставът на Майнц 05 достигна до победа след обрат от 0:1 до 3:1 при домакинството си на Щутгарт и по този начин се отдалечи от зоната на изпадащите.

Момчетата на треньора Томас Тухел се оказаха в ролята на догонващи в първия мач от 12-ия кръг на Бундеслигата, след като в 50-ата минута Какау откри резултата за гостите, но успяха бързо да отговорят на предизвикателството.

Само три минути след откриването на резултата домакините възстановиха равенството с първия гол на новото попълнение Антони Уджа.

Точно след отбелязването на първия час игра Майнц стигна и до пълен обрат, тъй като Андреас Иваншиц се разписа от дузпа за 2:1, а след още четири отново нигериецът Уджа, дошъл това лято от Лилестрьом срещу сумата от 2,3 млн. евро, се разписа и така оформи крайния резултат.

Седем минути преди изтичането на редовните 90 домакините останаха и с човек по-малко на терена, тъй като с директен червен картон бе изгонен играещият под наем от Хетафе полски бранител Еуген Полански, но швабите не се възползваха от численото си предимство.

Напротив, в четвъртата минута от даденото продължение също останаха с 10 души на терена, тъй като  и Франсиско Родригес видя картона с червения цвят.

Така Щутгарт загуби за първи път от месец септември, макар да се намираше в серия от пет двубоя без поражение и преди изиграването на останалите двубои от 12-ия кръг остана с 18 точки на шеста позиция във временното класиране.

Майнц пък дръпна с три точки пред намиращите се в опасната зона тимове и вече има актив от 12 след също толкова изиграни срещи.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки