Васил Петров: Само дузпите да бяхме вкарали, щяхме да сме в средата на таблицата, момчетата плачат, очакваме Шенсой (+ВИДЕО)

Не бях определил предварително кой да бие. Не знам защо Венци смени ъгъла, недоумява временният наставник на Пирин

Васил Петров: Само дузпите да бяхме вкарали, щяхме да сме в средата на таблицата, момчетата плачат, очакваме Шенсой (+ВИДЕО)

„Как да не съжаляваме, че като в продълженията нарисувана дузпа... Пирин играе много добре, не заслужава това нещо. Само дузпите да бяхме вкарали, щяхме да сме в средата на таблицата”, каза емоционално временният треньор на Пирин Васил Петров след нулевото равенство със Славия в София. В края на мача гостите от Благоевград пропуснаха дузпа и с това възможността да спечелят първа победа. 

Той призна, че предварително не е определял изпълнителя.

„Преди изпълнението не говорехме, не очаквахме, че ще получим дузпа. Венци е мое момче, трениращо в интерната. При юношите изпълняваше дузпи, защо смени ъгъла, така и не разбрах. За жалост, 0:0.”

Петров поздрави предшественика си Неделчо Матушев за добре свършената работа.

„Аз го поздравявам и Неделчо (Матушев), защото Пирин направи много силни мачове. Пирин навън няма слаб мач, като изключим мачовете с Локо (Пд) и Лудогорец. Поздравявам и Матушев за свършената работа. Но при тази дузпа как ще ги вдигнем?! Добре, че има почивка две седмици…”

Според Петров, проблемът при благоевградчани е психологически.

„Натам вече се очертаваме, получава се нещо на тренировките, в събота на терена нещо куца. Днес очаквах, че ще победим. Бях им казал, че ще вкараме обезателно, и ако не допуснем гол, ще спечелим. Но какво да правим…”

На пресконференцията той продължи:

„Едната точка е много срещу отбор като Славия. Тя не е за пренебрегване, но предвид ситуацията… Днес казах на момчетата да забравят пропуснатите дузпи. Казах им, че ако го изиграем тактически добре мача, ще спечелим. Не бях определил предварително кой да бие. При нас Венци от дете изпълняваше дузпите. Съжаляваме за трите точки, които ни прилягаха предвид ситуацията.”

"Момчетата плачат, дори не успяха да поздравят публиката."

Васил Петров потвърди, че Наджи Шенсой е пред завръщане.

„Разговаряме по телефона с Наджи. Понеделник или вторник ще дойде. Ако се договорят с ръководството, не е срамно да поеме отново Пирин. Аз оставам в школата, а какво ще работя, ръководството да решава.”

„Аз дълги години съм в школата на Пирин, като изключим някои излизания в чужбина с Иван Колев. Сега съм директор на школата. Започнахме ново изграждане на школата, защото се направиха два терена, легловата база е перфектна. Аз имам споразумение да остана директор и треньор в школата.”

Според временния наставник, Пирин има нужда от подсилване в офанзивен план.

„Пирин е балансиран с млади и няколко опитни момчета. Трябва да се сработят, да заиграят с по-голямо самочувствие. С една спокойка, самочувствие и спокойствие… Може би имаме нужда от свежест в офанзивен план. Защото в защита има конкуренция. Може би в офанзивен план трябват 2-3 попълнения.”

„Може би подготовката на Маркиньос не е на нужното ниво. До последно бяхме на кантар дали да стартира Маркиньос или Митко Благов, но предвид това, че е по-бърз и повече може да се раздава, започна той. От Маркиньос искахме да задържа топката и да дава извеждащи пасове, когато влезе. Кондиционно сме много добре”, завърши Васко Петров. 
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки