Много оспорвано и интересно завършиха квалификациите от последния кръг на Източноевропейския шампионат по мотокрос в Троян

95 състезатели от 8 държави (Молдова, Румъния, Сърбия, Македония, Турция, Гърция, Кипър и България) участват във финалния кръг на Източноевропейския шампионат по мотокрос за 2015 година в Троян.

Много оспорвано и интересно завършиха квалификациите от последния кръг на Източноевропейския шампионат по мотокрос в Троян

95 състезатели от 8 държави (Молдова, Румъния, Сърбия, Македония, Турция, Гърция, Кипър и България) участват във финалния кръг на Източноевропейския шампионат по мотокрос за 2015 година в Троян. Шампионите в отделните класове ще станат известни след утрешните състезания, но през днешния ден на отлично подготвеното трасе пилотите показаха майсторство и класа за радост на десетките зрители дошли да наблюдават свободните тренировки и квалификациите. При най-малките 65сс машини квалификацията спечели Мариус Поповици (Румъния, КТМ) с най-бърза обиколка 1.58.505 минути. След него остана Антониас Сагмалис (Гърция, КТМ)- 2.00.234, а от българите Кристиян Иванов (КТМ) е с трето време на хилядни от секундата- 2.00.370. Много оспорвано се очаква да бъде в утрешния ден при МХ 65 в двата състезателни манша, имайки предвид резултатите на първите от квалификацията.

В клас МХ85 въпреки лекуваща травма в коляното Алекс Димитров участва в квалификацията, но направи само една обиколка и ако утре здравето му позволява ще кара в маншовете.  Жулиан Георгиев (КТМ), който води със 186 точки във временното класиране спечели квалификационната серия с време 1.52.810. Румен Мирчев (Ямаха) с 1.54.408 остана втори, а трети на стартовата бариера ще излезе Вили Василев (КТМ), който направи 1.56.565 минути.

Майкъл Иванов (КТМ) за пореден път беше над всички в МХ2, който кара на домашното си трасе и спечели квалификацията с 1.36.630. Втори на почти 4 секунди е Хакан Халми (КТМ) -1.40.028, а с трето време Иван Петров (КТМ)- 1.40.172.

При МХ1 Християн Илиовски (Македония, Ямаха) спечели квалификацията и утре ще излезе първи на стартовата бариера. В 25 минутната серия Илиовски направи най-бърза обиколка- 1.41.200 минути. След него остана на 0.440 сек. Николай Йовчев (Хонда)- 1.41.640, а трети Калоян Илиев (КТМ)- 1.42.179.

В клас МХ по програма се състоя и първия състезателен манш за кръга. Мартин Тодоров (Ямаха) спечели  победата и доказа, че се намира в отлична форма. Тодоров измина 11 обиколки за 20.37.990 минути. Втори финишира Юлиян Райчев (Кавазаки), а трети от първия манш стана Веселин Малинов (Ямаха).

Официалното откриване на шампионата е утре / неделя / от 10.30 часа, а след него са и всички състезателни маншове. Според синоптичната прогноза времето ще бъде слънчево и с температури около 25 градуса. Входът за зрители на трасето в Троян е свободен.

Междувременно най-добрия ни състезател по мотокрос Петър Петров (Кавазаки) ще кара в последния 8-ми кръг на шампионата на Великобритания. Състезанието е утре на трасето в Донкастър.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки