Моу: Ако ме уволнят, Челси ще се раздели с най-добрия треньор в историята си (ВИДЕО)

Специалния скочи срещу реферите след загубата от Саутхемптън и отсече, че все още е "най-добрия"

Моу: Ако ме уволнят, Челси ще се раздели с най-добрия треньор в историята си (ВИДЕО)
„Няма да си тръгна и да избягам! Ако клубът иска да ме уволни, нека го направи, иначе няма да напусна.”

Това заяви наставникът на Челси Жозе Моуриньо, след като неговите момчета допуснаха поражение с 1:3 след обрат от Саутхемптън на собствения си стадион и останаха с едва 8 точки след 8 кръга във Висшата лига. 

„Ако ме уволнят, това значи, че ще освободят най-добрия мениджър, който този клуб е имал. Повече от сигурен съм, че ще завършим сезона в челната четворка”, отсече португалският специалист след една от най-тежките си загуби като домакин – другата е също с 1:3, но от Барселона, докато бе начело на Реал Мадрид.

„Намираме се в много лош момент, затова трябва да сме откровени. Съдиите се страхуват да отсъждат в полза на Челси. При 1:1 имаше нарисувана дузпа в наша полза и за пореден път ние не получихме такава. Това би било повратен момент в мача. Ако искат да ме накажат, нека го направят, макар че не правят същото с останалите мениджъри. Това обаче не е проблем за мен, защото това е моето мнение. Моите играчи и феновете на Челси, какъвто съм и аз, заслужават истината. Затова ще го кажа отново – реферите се страхуват да отсъждат в полза на Челси. Защо ли, защото винаги решенията им са поставяни под съмнения. Затова ние винаги сме наказани, както Диего Коща е наказан след видеонаблюдение. Това не се случва често. Дори в Шампионската лига, където имаше цели петима съдии, не ни дадоха дузпа в последната минута”, допълни Специалния, който визира падането на Радамел Фалкао в пеналта след почивката, за което нападателят получи жълт картон за симулация. 

„Днес контролирахме срещата до почивката, след това започнахме втората част в добро настроение и вместо да получим дузпа, реферът не отсъди такава, а тя бе очевидна. Съдията обаче се уплаши, както всички останали. След това загубихме мотивация и допуснахме индивидуални грешки.”

„Очевидно ще е много трудно да станем шампиони отново, но съм сигурен в мястото ни в челната четворка. Пак казвам обаче, че аз няма да избягам от отговорност. Всеки трябва да поеме такава, не само треньора. Важното е всички да останем обединени. Аз все още считам, че съм най-добрия. Просто изживявам най-слабия период в кариерата си. Искам да продължа, без съмнение. Отборът ни трябва да води с 3-4 гола до почивката, за да заиграе добре след нея. Накрая искам да потретя – съдиите не отсъждат в наша полза. Когато си на върха е нормално всеки да иска да те събори, но когато си на дъното, трябва да ни оставят на мира и да бъдат честни в отсъжданията си”, завърши монолога си Моу, който каза всичко това в отговор на един-единствен въпрос. 


 

Предпоследният Гранада си тръгна с точка от Билбао (ВИДЕО)

След равенство 1:1

Късен автогол спаси Юве срещу Каляри (ВИДЕО)

Лацио удари Дженоа

Айнтрахт спечели с обрат битката за Европа (ВИДЕО)

Аугсбург падна с 1:3 във Франкфурт

Мениджърът на Ковънтри: Срещаме най-големия клуб в света

„За Манчестър Юнайтед е нормално да играе на това ниво“, смята Марк Робинс

Тен Хаг се прицели във ФА Къп

Вижте какво заяви мениджърът на Манчестър Юнайтед

Клоп: Имаме шанс, ако спечелим оставащите мачове

„Ливърпул е длъжен да покаже отново глад за победа срещу Фулъм“, смята мениджърът

Гуардиола: Не сме машини

Ерлинг Холанд е под въпрос за полуфинала с Челси

Александър-Арнолд: Ще се раздадем в оставащите мачове

„Нещата не зависят само от нас, но ние ще се постараем“

От Байерн: Гнабри и Сане са под въпрос за Реал

"Имам споразумение с клуба, то е съобщено и е в сила", посочи Тухел

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки