Светла Димитрова получи награда за заслуги

"Като че ли ми е по-лесно на пистата", казва бившата състезателка

Светла Димитрова получи награда за заслуги

Бившата състезателка в бягането на 100 метра с препятствия Светла Димитрова получи сребърна значка и диплом за заслуги от Европейската федерация по лека атлетика.

"На всеки две години Европейската федерация по лека атлетика връчва награди на жени, които имат особени заслуги за нашия спорт. Светла Димитрова беше невероятен състезател и пример за останалите, а сега е треньор и председател на клуб.

Радвам се, че хора като нея остават в леката атлетика и след края на състезателната си кариера и продължават да работят за леката атлетика. Малко хора знаят, че тя беше доброволец на Европейската купа по зимни хвърляния през март в София. Именно всичко това мотивира Българската федерация да я номинира за тази награда", каза президентът на БФЛека атлетика Добромир Карамаринов.

"Аз имам честта като член на Съвета на Европейската федерация и от името на президента Ханс-Йорг Вирц да й връча сребърната значка и диплом и да й благодаря за всеотдайността към леката атлетика", допълни той.

41-годишната Димитрова е световна шампионка за девойки и двукратна европейска шампионка от Хелзинки 1994 и Будапеща 1998. Тежка травма на финала на първенството в Мюнхен през 2002 година не й позволи да вземе трета континентална титла.

Димитрова е дългогодишна състезателка в националния отбор, в който участва и в нетрадиционни за нея дисциплини като 200 метра и 400 метра с препятствия.

"Поводът е хубав. Леко съм притеснена. Като че ли ми е по-лесно на пистата. Благодаря на моя съпруг и треньор Илиян Пищиков, на Българската федерация по лека атлетика и лично на Добромир Карамаринов, защото съм убедена, че без неговата помощ нямаше да получа тази награда", заяви Димитрова.

На церемонията присъства и председателят на БОК Стефка Костадинова. "Този приз е поредното признание от Европа за българската лека атлетика чрез Светла Димитрова. Познавам я добре. Дълги години сме били заедно по лагери и състезания. Хубаво е, че хора като Светла, които са донесли толкова слава на България, продължават да помагат за развитието на българския спорт", каза Костадинова.

Най-добро време за сезона на 800 м

Вижте подробности

Саръбоюков със сребро в скока на дължина в Австрия

Следващият старт на българина е на Балканския шампионат по лека атлетика в Измир

В Плевен: Над 800 участници в Маратона на приятелството

Те са от над 17 националности

Тихомир Иванов покри норматив за Европейското първенство

29-годишният атлет първо се справи с конкуренцията

Ружди Ружди с пета световна титла

Вижте подробности

Зам.-министър Стоян Андонов награди шампиони на лекоатлетически турнир „Нови звезди“

Вижте подробности

Алекс Начева се завърна с победа в тройния скок

Вижте подробности

ОБЗОР: Кенийски победи на Маратон Варна, българите с бронз

Емблематичното за града събитие бе съпътствано от уникален спортен празник

Мароканец спечели полумаратона във Варна

Янислав Тодоров и Памела Ени триумфираха в бягането на 10.5 километра

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки