Официално: Радо Стойчев остава треньор на волейболните национали (видео+снимки)

"Досега никога никой не ми се е бъркал в работата. Нито федерацията, нито премиерът, нито никой”, отговори Стойчев на въпрос на Novsport.com.

Официално: Радо Стойчев остава треньор на волейболните национали (видео+снимки)
Радостин Стойчев остава начело на българския национален отбор по волейбол. Това стана ясно днес след дълго продължили разговори между управата на родната волейболна федерация и специалиста.
 
Новината бе официално съобщена на забавила се над два часа пресконференция в сградата на спортното министерство. Посетителите на Novsport.com имаха възможност да наблюдават на живо закъснелия брифинг.

Да, оставам треньор на националния отбор.”, категорично потвърди Радостин Стойчев. „Съжалявам, че клубните ангажименти не ми позволиха да дойда по-рано в България. Не сме поставяли никакви условия за продължаване на работата ми. Обсъждахме постигнатите резултати досега, а после говорихме как ще протече организацията за олимпийската квалификация”, обясни треньорът.
 
Той обяви, че съмненията за уговорени мачове на България са пълна измислица. Наставникът обяви, че ако някой някога се опита да уреди мач на националите, той няма да влезе в залата да води тима.

Досега никога никой не ми се е бъркал в работата. Нито федерацията, нито премиерът, нито никой”, отговори Стойчев на въпрос на Novsport.com.
 
Той изрази и собственото си неудовлетворение от постигнатото 6-то място на Европейското първенство в Чехия. “И аз, и федерацията не сме доволни от резултата ни на Европейското. Обществената нагласа и нашата нагласа беше да се представим по-добре. Щабът на националния отбор не е доволен от резултата, на срещата не сме изглаждали недоразумения. Ако от федерацията ми поискат оставката, веднага ще си я подам, защото смятам, че така е редно”, отсече Радо Стойчев.

"В чужбина се гордея, че съм българин. Тук всички ми казваха, че съм луд да стана национален треньор. В България не се гордея, че съм българин. Има моменти, в които много съжалявам, че приех поста. Всичките ми усилия могат да се изплатят само с резултати. Нищо друго.", откровено сподели Стойчев за цялата критика и висчки неверни слухове около него през последната година.

Председателят на волейболната федерация допълни, че централата ще направи всичко възможно да създаде необходимите условия за успех на България на олимпийската квалификация в София.

Очаквайте видео!
Любомир Ганев: Успех, спортисти! Днес е вашият ден

Президентът на волейбола с обръщение по повод празника

Волейболистките паднаха от Япония

Вижте подробности

Операцията на Алекс Николов се отлага

Волейболният ни национал страда от дискова херния

Министър Глушков бе гост на премиерата на филма за ВК Левски – „История на бъдещето“

Министърът на младежта и спорта уважи премиерата на документалната лента

Волейболистите загубиха от Естония в контрола

След седмица националите стартират в тазгодишния турнир Лига на нациите

Започнахме със загуба във волейболната Лига на нациите (ВИДЕО)

Нашите паднаха от Нидерландия в Анталия

Дея спорт привлече словашки национал

Това е трети чужденец, който привлича бургаският клуб

Левски двоен шампион на „А1 Звезди на бъдещето до 14 г.“

Светослав Гоцев награди талантите

Атанасов и Карягин напуснаха клуба на Пламен Константинов

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки