В Китай пожелаха Ел Класико по обяд

Огромният китайски пазар е осигурил 60 милиона зрители на ранния мач Реал Мадрид - Осасуна

В Китай пожелаха Ел Класико по обяд
Ел Класико скоро може да се превърне в китайска класика, ако се осъществи нова идея от далечния Изток. След експеримента с началния час на мача Реал Мадрид – Осасуна, който се игра от 13:00 часа българско време, в Китай вярват, че и мегадербито Реал Мадрид – Барселона трябва да се играе в този час заради огромния интерес в Азия.

Ранните мачове в Ла Лига бяха въведени за първи път този сезон и се радват на значителен успех в Китай.  В Испания и цяла Европа не реагират положително на промяната, но цифрите сочат, че 60 милиона зрители в Китай са изгледали хеттрика на Кристиано Роналдо в мрежата на Осасуна.

„Колко чудесно беше да гледаме как Реал играе преди вечеря и не трябва да чакаш нощта, за да гледаш мача. Мачът Реал – Барса също трябва да се играе по това време, защото ще има огромна аудитория в Китай”, въодушевено пише “The Shenzhen Daily”, китайска агенция.

Според китайците пазарът в страната ще вдигне приходите на испанските клубове и телевизиите, което ще спомогне за цялостното развитие на футбола в Примера. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки