Джамов влиза в ЦСКА

Бившият шеф в ЦСКА Димитър Джамов може да се завърне в клуба, като поеме управлението и финансирането на ДЮШ. Това разкри бившият играч на червените Христо Марашлиев.

Джамов влиза в ЦСКА
Бившият шеф в ЦСКА Димитър Джамов може да се завърне в клуба, като поеме управлението и финансирането на ДЮШ. Това разкри в интервю за „Тема Спорт" бившият играч на червените Христо Марашлиев.
 
„Джамов и Сашо Чакмаков искат да поемат издръжката на школата. Двамата са стопроцентови цесекари и ги боли за плачевното състояние, в което се намира ДЮШ. Намеренията им в тази връзка са сериозни. Предполагам, че те вече са водили разговори със собствениците на ЦСКА по този въпрос. Убеден съм, че Джамов и Чакмаков могат да възродят червената школа", каза Марашлиев.
 

Димитър Джамов бе част от управлението на клуба по времето на Илия Павлов. 

Г-н Марашлиев, как и защо се стигна до вашето напускане на школата на ЦСКА преди година и половина?
- Със Спас Джевизов (б.а. - бивш директор на ДЮШ на ЦСКА) си говорихме, че доста момчета, които излизат от школата, трудно си намират отбори. Затова решихме да отида в клуб от по-долна група, където да се обиграват тези футболисти. Избрахме Бдин Видин и аз отидох да работя там. След като 6 ЦСКА дойде Емо Костадинов, той реши да не развиваме повече тази дейност. Впоследствие аз се върнах в школата, където имаше нови ръководители, нови виждания и просто не ми беше предложен договор.
 
Какво мислите за управлението в школата през последните години?
- След като от „Титан” купиха клуба, те обещаха, че ще развиват школата и ще обръщат много голямо внимание. Впоследствие обаче базата на „Червено знаме" бе подарена на държавата и ЦСКА загуби голяма част от материалните си условия за детско-юношески футбол. Оттам тръгнаха негативите и проблемите. Затова смениха ръководството на школата. Назначиха човек, който трябва да си гледа повече здравето и в същото време от него се очакваше да развива школата на ЦСКА. Визирам Джони Велинов. Той прави много компромиси…
 
Компромиси с какво?
- С абсолютно всичко. Като започнем от селекцията в отборите, изискванията към треньорите в школата. Не е нормално един отбор за две години да е имал една загуба и следващия сезон със същите футболисти, но с друг треньор да има 4 или 5 поражения. Не е нормално школата да няма нито едно първо място в градското първенство. Разбрах, че сега дори оперативки не се правят. Това е показателно. По мое време всичко се знаеше, имаше някакъв ред, цели и задачи. Докато сега всичко се прави ден за ден.
 
Имаше обвинения към Джони Велинов, че взима пари от родителите?
-Да, дори го хванаха, като взима пари. Той се оправда, че ги бил взел назаем. Винаги ще има деца, които искат да тренират в ЦСКА, дори да е на асфалтови площадки. Спира се обаче развитието на талантливите деца за сметка на по-посредствени. Да, най-вероятно се предлагат и се взимат пари.
 
Какво, е спасението според вас? Какво трябва да се направи точно в школа-та, за да има резултати?
- Похвално е това, което са замислили г-н Димитър Джамов и хората около него - те да издържат школата на ЦСКА. Добър вариант е с тази работа да се заеме друг човек, извън ръководството, пряко заинтересован от развитието на школата. Трябва да се инвестират пари, да има по-голям контрол, да се изискват резултати. А не да се взимат деца само защото родителите им са платежоспособни и плащат пътуванията и екипировката, както е в момента. Тази идея е трудна като реализация, но ако се получи, ще бъде голям плюс за клуба. Ще се облекчи и бюджетът на „Титан" за футбола. Те нямат средства за школата, тъй като хвърлят доста пари за футболисти, от които трудно ще имат някаква печалба в бъдеще.
 
Искате да кажете, че Джамов има намерение да поеме издръжката на червената школа?
- Да, Димитър Джамов и Сашо Чакмаков (б.а. - бивш президент на баскетболния ЦСКА и син на първия капитан на армейците Нако Чакмаков) искат да поемат издръжката на школата. Те двамата са стопроцентови цесекари и ги боли за плачевното състояние, в което се намира ДЮШ на клуба. Намеренията им в тази връзка са сериозни. Предполагам, че двамата вече са водили разговори със собствениците на ЦСКА по този въпрос. Убеден съм, че Джамов и Чакмаков могат да възродят школата на клуба.
 
Зашо Георги Георгиев не се задържа за по-дълго време в школата и не успя да я промени, каквато беше целта на неговото назначение?
- Той дойде от франция. Там нещата са на друго ниво. Георгиев имаше изисквания към собствениците, които не бяха изпълнени, и оттам започна да трупа негативи. Той отчете като грешка, че допусна да дойдат хора отвън, които не са били никога в клуба. Децата, които идват да тренират в ЦСКА, го правят заради емблемата и искат да ги тренират познати фигури, бивши футболисти на този отбор.

 

Левски иска халф на ЦСКА 1948

Вижте кой е той

Димов: Показахме как се постигат резултати

Капитанът на Черно море говори след успеха с 4:0 над Лудогорец

Дерменджиев: Някои футболисти не мога да ги позная (ВИДЕО)

Наставникът на Лудогорец беше много критичен след загубата с 0:4 от Черно море

Илиан Илиев: Следващият ни мач е най-важният (ВИДЕО)

"Моряците" гостуват на ЦСКА в ключов сблъсък за второто място

Английско крило пристига на тестове във Втора лига

Люис Емануел Овиреду има интересна история

Ботев (Пд) обяви нов шеф в клуба

Стефан Попов с ключова роля на "Колежа"

Зона София спечели четвъртото издание на “Турнир на талантите”

Бояна домакин на надпреварата

Кой гол ще бъде определен за номер 1 във финала за Купата? (ВИДЕО)

Вижте кандидатите

Кабаков свири ЦСКА - Черно море

Двубоят е директен сблъсък за сребърните медали

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки