Рейнджърс с 5-а поредна победа в НХЛ

Мариан Габорик вкара два гола за петата поредна победа на Ню Йорк Рейнджърс в Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ)

Рейнджърс с 5-а поредна победа в НХЛ
Мариан Габорик вкара два гола за петата поредна победа на Ню Йорк Рейнджърс в Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ). Рейнджърс се наложи с 3:2 над Отава, като основна роля за победата изигра и Дерек Степан, записал гол и асистенция. Хенрик Лундквист спря 29 шайби за Рейнджърс, които имат 11 победи и три загуби в шампионата. Последното поражение за славния тим от Ню Йорк беше на 29 октомври, когато Отава преодоля пасив от три гола за крайното 5:4 след дузпи. 

Габорик, който записа поне точка по системата гол плюс пас в четвърти пореден мач, вкара първата си шайба в средата на втората третина след асистенция на Степан. Последният пък се разписа само 2:17 минути по-късно и даде преднина на Рейнджърс за първи път в мача. Габорик вкара третото и победно попадение за гостите след 8:30 минути игра в последната част, а шайбата на Ник Фолино 78 секунди по-късно само оформи загубата на Сенаторите на 2:3. В първата третина точен за канадците беше Милан Михалек, който откри резултата. 

Брет Конъли вкара след 2:30 минути игра в продължението за победа на Тампа Бей с 2:1 над Филаделфия. Той спечели мача за отбора от Флорида след преодоляване на защитник и точен изстрел в долния десен ъгъл на вратата на Иля Бризгалов. Новобранецът Крейг Смит записа два гола и асистенция, а Мартин Ерат вкара от дузпа във втората част за победа на Нешвил с 4:2 над Анахайм. 

С това Хищниците завършиха серия от пет поредни гостувания.

Първенство на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ): 
Отава - НЙ Рейнджърс 2:3 
Тампа Бей - Филаделфия 2:1 след продължение 
Анахайм - Нешвил 2:4

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки