Южна Америка тъгува по Меси, Неймар, Суарес и Хамес

Световните квалификации в Латинска Америка започват без четирите най-големи звезди

Южна Америка тъгува по Меси, Неймар, Суарес и Хамес

Световните квалификации по футбол от зона Южна Америка ще започнат без четири от най-големите звезди от испанското първенство - нападателите Неймар, Луис Суарес и Лионел Меси от Барселона, както и полузащитникът Хамес Родригес от Реал Мадрид.

"Когато Лео е на терена, ние разполагаме с футболист, който може да решава както дребните проблеми, така и най-сложните", обясни аржентинският национален селекционер Херардо Мартино относно отсъствието на капитана. Той страда от контузия в коляното на левия крак, която ще го извади от игра до края на месец ноември.

Националният тим на Аржентина, който загуби финалите на световното първенство и Копа Америка миналата година, стартира новата кампания с домакинство на Еквадор и гостуване на Парагвай.

Неймар е напълно здрав физически, но е наказан за квалификациите срещу Чили и Венецуела, след като получи червен картон по време на Копа Америка срещу Венецуела. След тези два мача той ще изтърпи своето наказание и ще може да играе в голямото дерби на южноамериканския футбол през ноември срещу Аржентина.

Националният тим на Уругвай, който играе срещу Боливия, ще трябва да се справя без Суарес и в началото на квалификационния цикъл за Русия 2018. Той все още изтърпява наказанието, наложено заради ухапването срещу Джорджо Киелини в Бразилия.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки