Треньорът на Холандия: България и Германия ще определят победителя в групата

"Радваме се, че сме тук, защото сезонът за нас започна през април. Беше много дълъг и се класирахме в последния възможен момент", каза той

Треньорът на Холандия: България и Германия ще определят победителя в групата

Селекциионерът на холандския национален отбор Хидо Фермюлен определи България и Германия за фаворити в група А на европейското първенство по волейбол. Той очаква неговият тим и чешкият състав да излъчат третия отбор от групата, който ще продължи напред.

 

Холандия и Чехия откриват Евроволей 2015 утре от 17.30 часа. Двубоят между България и Германия стартира три часа по-късно. Срещите от тази група ще се играят в зала "Арена Армеец" в София.

 

"Утре ще видите два много важни мача, защото победителят от двубоя между България и Германия със сигурност ще излезе от групата, докато в нашата среща с Чехия някой ще загуби всички шансове да продължи", коментира Фермюлен на днешната официална пресконференция.

 

Неговият отбор беше последният от 16-те финалисти, който си осигури място на финалите. "Лалетата" преминаха през дълги квалификации, а в решителния сблъсък се пребориха с Испания след 3:1 победи.

 

"Радваме се, че сме тук, защото сезонът за нас започна през април. Беше много дълъг и се класирахме в последния възможен момент за това европейско първенство. Доволни сме, че сме в България", каза още Фермюлен.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки