Ноле още не е на нивото на Рафа и Федерер, заяви Цонга

Световният номер 1 Новак Джокович има да извърви още доста дълъг път, докато се похвали с аурата на своите основни съперници, смята французинът

Ноле още не е на нивото на Рафа и Федерер, заяви Цонга

Световният номер 1 Новак Джокович има да извърви още доста дълъг път, докато се похвали с аурата на своите основни съперници Роджър Федерер и Рафаел Надал. Това заяви първата ракета на Франция Жо-Вилфред Цонга.

Седмият в света Цонга, който е един от малкото тенисисти с положителен баланс в мачовете срещу Джокович, ще се изправи срещу 24-годишния сърбин на 1/4-финалите на "Мастърс"-а в Париж.

Той обаче може да бъде спокоен, тъй като дори и при загуба има гарантирано място на последния за сезона турнир при мъжете в Лондон по-късно този месец.

"За момента Новак не може да се похвали със същата аура като Роджър и Рафа", обясни Цонга, който има пет победи от девет сблъсъка срещу Ноле. "Може би това се дължи на факта, че все още има по-малко титли от Големия шлем.

Надал и Федерер бяха най-добрите в продължение на няколко години и дори и феноменалната година на Джокович не може да се сравни с това.

Според мен има още какво да постигне, за да се нареди до Рафа и Роджър. Не трябва да забравяме обаче, че кариерата на Ноле ще се развива още", допълни французинът.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки