Гонзо: ЦСКА е там, където му е мястото

„Делян Пеевски не съм го виждал в Левски”

Гонзо: ЦСКА е там, където му е мястото

„Колкото и да е жалко за голяма част от българите - ЦСКА е там, където му е мястото.”

Това заяви спортният директор на Левски Георги Иванов по повод изхвърлянето на „червените” от елита и участието им във „В” група.

„Законите са затова, за да се спазват. Ето, както ме попитахте за катастрофата вчера, ако хората спазват правилата, няма да се получават такива неща. А катастрофа се случи и с ЦСКА. Не може да задължения от 30-40 или 50 млн. и да искаш да продължаваш да трупаш нови, като продължаваш по същия начин. Държавата и всъщност БФС много отдавна трябваше да прекратят тези порочни действия и затова се стигна до тази ситуация”, коментира Гонзо в ефира на бТВ.

Той призова феновете на „сините” да напълнят стадиона за съботната среща с Юргорден, въпреки прогнозите за дъжд, и изрази задоволство първото място в класирането на Левски.

„Надяваме се да има достатъчно хора. Времето е лошо и ще е трудно да се напълни целият стадион, но се надявам всички, които обичат Левски, да заповядат на стадиона. Предварителната продажба е от около 7000 билета до момента. Няма да правим сравнения с юбилея. Сега единствената кауза е любовта към Левски.”



„За да играеш успешно в Европа ти трябва период от време, в който да изградиш отбор, структура на клуба. Ако искаме да успеем, трябва да бъдем концентрирани сега зимата, за да направим селекция.“

„Времената се променят. Никъде по света или на много малко места има устойчивост. Футболът е динамична игра. Опитваме се да създадем една спокойна обстановка в Левски. Има комфорт и за Гонзо, и за треньора да работят в една симбиоза в публиката. Винаги, когато един отбор има успехи, има комфорт. Спокойствие в Левски няма да има в нито един период и не е имало, защото във всеки мач трява да побеждава, а това носи напрежение.”

„За да функционира Левски, бюджетът е намален във всяко перо и за да бъде клуб, който харчи толкова колкото изкарва. Не искам да коментирам ЦСКА. Не искам да коментирам други отбори. Надявам се до две години да влязат, за да има пак Вечно дерби. Всички хора трябва да разберат, че законите трябва да се спазват", каза Гонзо и коментира слуховете относно кой в момента е собственик на Левски.

„Собствениците на клуба са Иво Тонев, Александър Ангелов и Николай Иванов. Делян Пеевски не съм го виждал в Левски. Виждам хората, които управляват клуба, хората, които са си застанали с имената, така че всичко друго са спекулации. На Общото събрание след месец ще се разбере кой какъв е и кой притежава акциите. Сашо Ангелов е 10 години в Надзорния съвет и вицепрезидент на Левски. На кого е адвокат, аз нямам представа.”

За Стойчо Стоев:

„Стойчо Стоев е мое решение. След сагата с Херо в момента, в който Херо отказа, вариантът беше Стойчо Стоев. Смятам, че той е човек, който заслужава доверие. Не съм имал конфликт с него и работя прекрасно с него от първия ден. Треньорът на Лвески трябва да има подкрепа от всички в клуба.”

За бившия собственик Тодор Батков:

„Тодор Батков последно го видях на един от мачовете. Видимо по-спокоен. Беше спокоен и лъхаше увереност от него. В последната година му се събра доста на този човек. В крайна сметка не заслужаваше това. Батков беше добър и успешен президент в голям период от времето, в което беше в Левски.””, допълни Иванов и посочи, че Левски е достатъчно голям клуб, за да привлича спонсори.

„Не съм аз човекът, на който трябва да зададете тези въпроси. Можете да поканите собствениците на клуба. Левски е достатъчно голяма марка, за да е нормално да привлича спонсори. Когато имаш такава марка, е нормално всеки един спонсор да предпочете да рекламира в Лвески, а не в някой друг.”

Кога Левски отново ще играе в групите на Шампионска лига?

„Ще видим, надявам се скоро. Левски в момента изгражда нещо и поставя основа за бъдещето. За нас целта е да направим отбор, който да бъде с манталитет на победител и да не се притеснява срещу кой играе.”

Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки