ВК Монтана се цели в 2 финала

Кметът Златко Живков помага много, отборът е осигурен, каза Стоян Костов

ВК Монтана се цели в 2 финала

Бронзовите медалисти в първенството на Суперлигата по волейбол за мъже и финалисти за Купата миналия сезон Монтана са си поставили за цел да се предвижат с една крачка по-високо – да спечелят сребърните отличия в спора за титлата на страната и отново да играят финал за Купата. Това обяви днес в Пресклуб “България” президентът на клуба Стоян Костов. Няколко са новите попълнения в отбора, така че “ да сме най-свежи в края на първенството”, допълни старши треньорът Петър Шопов. Трима са привлечени от тима на вицешампионите и носители на Купата Добруджа-07: Костадин Стойков, Симеон Александров и Стефан Стоянов. Мартин Палийски идва от Разлог, двама са от школата на Монтана: Борис Наков и Лео Тончев. Ядрото на колектива е запазено, има вътрешна конкуренция, но няма конфликти, сподели либерото Добромир Иванов. “Фаворити сме за първото място!”, въодушевен каза волейболистът.

С бюджет от около 300 хил. лв. за новия сезон клубът в Северозападна България ще има необходимото спокойствие. Кметът Златко Живков помага много на спорта, благодарение на общината в града има още силен баскетбол и футбол, стана ясно от думите на Ст. Костов. Със силното рамо на местната власт волейболистите на Монтана не се налага да пътуват и да играят мачове в един и същи ден, когато гостуват на друг отбор. Разходите за нощувки не са проблем както за някои други тимове, които се борят да оцелеят, подчерта президентът на ВК Монтана.

Първенството в Суперлигата започва на 27-ми този месец, но първите домакински мачове на Монтана няма да се предават по БНТ. Причината е в неподходящите условия за излъчване от зала “Огоста” /с капацитет 350 места/, където отборът посреща своите съперници. След първите няколко кръга Монтана се надява да се премести в зала “Младост” с капацитет 950 места. В тази зала са мачовете и тренировките по баскетбол на децата, девойките и жените, така че трябва да се съвмести графикът с мачовете на волейболистите, поясни Ст. Костов. Петорката Марек Юнион Ивкони, Добруджа-07, Нефтохимик 2010 /Бургас/, ЦСКА и Монтана са равностойни и всеки от тях може да победи другия, добави мениджърът на Монтана. Изненади като домакини могат да поднесат Арда и Пирин.

Българин след лекторите на уебинарна серия на CEV

Вижте подробности

Нефтохимик 2010 се класира за 1/2-финалите във волейболното първенство

Шампионите надвиха с 3:1 Берое

Любо Ганев: Целта за националния отбор е Ел Ей 2028

"Всеки гейм е важен", заяви президентът на БФВ

Волейболисти представят гордостите на Левски

Вижте подробности

Волейболът прие бюджета си за 2024 г.

Вижте подробности

ЦСКА е първият полуфиналист във волейболното първенство

"Червените" чакат победителя от Дея спорт и Черно море

Черно море се спаси от елиминация в НВЛ

Варненци ще играят решителен трети плейоф с Дея спорт

ОФИЦИАЛНО: Италия е последният домакин на Евро 2026

България, Румъния и Финалндия са останалите страни, които ще приемат шампионата

Страхотен Алекс Николов остави Лубе в битката за титлата в Италия (ВИДЕО)

Българинът бе избран за MVP

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки