Тони Велков пред Novsport.com: Стефан Грозданов познава Локомотив по-добре, отколкото Монтана (аудио)

"Следя изявите на тимовете в „Б” група, но за момента нямам набелязани лица за нова селекция, макар че нищо не се знае..."

Тони Велков пред Novsport.com: Стефан Грозданов познава Локомотив по-добре, отколкото Монтана (аудио)

Наставникът на Локомотив (София) Антон Велков даде интервю за Novsport.com, в което разкри очакванията си за предстоящия сблъсък с Монтана от 13-ия кръг на „А” група, коментира ситуацията на „железничарите” в момента, а също така даде своето мнение за българския футбол като цяло и този, който се играе в родните „Б” футболни групи.

Специалистът изгледа на живо двубоя между Сливнишки герой и Банско 0:3, с който бе открит 12-ия кръг в Западната „Б” група, а фактът, че той се проведе се на стадион „Георги Аспарухов” в столицата го накара да сравни положението в тима на Сливнишки герой с това за водения от него клуб.

„Това е един от многото парадокси в България, че има отбори, които се лутат по чуждите стадиони, но е похвално това, че всеки търси своето място под слънцето и се бори за съществуването си.

Мога да кажа, че и двата отбора играят приятен футбол и стремежът им да показват чисто футболни достойнства е похвално”, заяви Велков, след което бе попитан дали това, че Локомотив не играе в „Надежда” влияе отрицателно на неговите възпитаници:

„Няма отбор, който да се чувства добре, когато не играе на своя стадион. Няма как да се чувстваш добре, когато нямаш свой дом и публиката не идва да те подкрепя по другите стадиони.

Това са неща, които събрани заедно дават отражение на картината, показваща състоянието на нашия отбор и защо така изглеждаме”, поясни той, а после сподели очакванията си от предстоящото домакинство срещу състава на Монтана, който е воден от бившия наставник на Локомотив (Сф) Стефан Грозданов:

„Очаквам тежък мач с Монтана, но също така и очаквам да победим. Тежък, защото знаете, че треньорът на Монтана (Стефан Грозданов) познава еднакво добре и двата отбора, даже не съм сигурен дали не познава по-добре нашия, така че тяхното противодействие срещу нас ще е на 100%.

Още повече - те доказаха, че играят добре срещу по-силните отбори, като Локомотив, Литекс и др., отколкото в мачовете, от които пропуснаха да си вземат точките, както да речем срещу Търговище”, каза наставникът, а в заключение коментира и настроението на „железничарите” след снощното излизане на ресторант, целящо сплотяване на колектива:

„Не знам дали тийм-билдинга и снощното ни събиране е подействало позитивно, но мисля, че ние няма от какво толкова да се възстановяваме. Играем по-открито, отколкото трябва понякога, но стремежът ни да обърнем развоя на събитията в наша полза е похвален за играчите.

Иначе вече няма нищо чудно, когато ни вкарват много голове, важното е оттук нататък да направим една поредица от победи, които са ни абсолютно необходими.

Разбира се, аз вярвам, че можем да направим това, а и на нас ни се случиха прекалено много негативни неща и е време да завършим годината с нещо положително”, обясни Велков и накрая отговори на въпроса дали някои от футболистите, подвизаващи се в „Б” групата влизат в плановете му за лятна селекция:

„Аз следя изявите на повечето тимове в „Б” група, но за момента нямам набелязани лица за нова селекция, макар че нищо не се знае…”

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки