Фамозна България съкруши Германия с 3:0 за 96 минути на старта на Евроволей 2015 (ВИДЕО+СНИМКИ)

Великолепен старт за отбора на Пламен Константинов, който напълно смачка Бундестима след 25:20, 25:17 и 25:20

Фамозна България съкруши Германия с 3:0 за 96 минути на старта на Евроволей 2015 (ВИДЕО+СНИМКИ)

Българският национален отбор по волейбол разби Германия с 3:0 гейма (25:20, 25:17, 25:20) на старта в Група А на Евроволей 2015, на което сме съвместни домакини заедно с Италия.

Тази вечер пред над 12 000 екзалтирани български фенове в „Арена Армеец” отборът на Пламен Константинов изигра много силен мач с агресивни сервиси, силна блокада и непримирима защита, която напълно обърка плановете на бронзовия медалист от Световното първенство в Полша през миналата година.


ГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!

Наказателната акция над селекцията на Витал Хейнен, който сравни България със своя съпруга заради честите си посещения в нашата страна, продължи точно 96 минути.

По-рано днес в нашата група А Холандия надигра Чехия с 3:1 гейма и подгря „Арена Армеец” за шоуто на „лъвовете”.

Всички мачове от нашата група ще се играят в „Арена Армеец”. За първи път от 34 години насам България е домакин на европейския шампионат, съвместно с Италия. В събота от 20:30 България среща Чехия, а в неделя от 20:45 "лъвовете" играят срещу Холандия. Първият в групата отива директно на четвъртфинал, вторият и третият отиват на плейоф за участие в четвъртфинал, последният отпада.


БЪЛГАРИЯ - ГЕРМАНИЯ 3:0 (25:20, 25:17, 25:20)



България
: Андрей Жеков, Владимир Николов, Тодор Алексиев, Николай Пенчев, Виктор Йосифов, Николай Николов - Теодор Салпаров /либеро/
Треньор
: Пламен Константинов

Германия
: Лукаш Кампа, Гьорг Гроцер, Кристиян Фром, Денис Калиберба, Маркус Бьоме, Михаел Андрей - Фердинанд Тиле-либеро
Треньор
: Витал Хейнен

ПЪРВИ ГЕЙМ:

      Страхотно начало на мача! Владо Николов по блокадата направи първата точка, блокада на Ники Пенчев за 4:2 и пак той завърши контра за 5:2. Серията продължи и Георги Братоев геройски спаси преди атаката на немците да излезе в аут – 6:2 и Витал Хейнен взе прекъсване. След него Теодор Тодоров пусна от сервис падащ лист на линията – ас за 7;2, а Ники Пенчев прати още веднъж на линията след брилятна защита и блокада на нашите – 8:2 за България на първото прекъсване.
     Германците направиха две поредни точки, но после Владо Николов направи блокаут, а Грозер извади в аут за 10:4. Още един блокаут на 38-годишния Николов за 11:4 и Витал Хейнен взе второ прекъсване. Владо Николов докосна мрежата за 12:6, после недоразумение в нашето поле донесе на германците още една точка от блокада. Аут на Пенчев и единична блокада срещу Теодор Тодоров намалиха разликата на 13:9 и после Алексиев даде малко спокойствие като накара либерото да докосне мрежата със своята атака – 14:9. Пак Алексиев отигра трудна топка срещу тройна блокада за 15:10. Грозер вложи много мощ, но бе изненадан от нашата блокада – аванс от 16:11 за България на второто прекъсване.
     Владо Николов пусна унищожителен удар по диагонала за 17:11. Играта на Грозер не спореше и той пак извади в аут над стената. Бомба на Виктор Йосифов изненада немското посрещане и топката се намери в трибуните – 21:14. Пенчев бе хванат на блок при атака от задна позиция, последваха още две точки за германците за 22:18 и Пламен Константинов логично взе прекъсване. В много решителен момент Владо Николов не трепна и закова 23-ата точка – 23:18, а залата избухна в овации. Пенчев прониза двойната блокада за 24:19. Блокада на Йосифов сложи точка на спора в първия гейм – 25:20 за България!

ВТОРИ ГЕЙМ:

      Страховита блокада на Теодор Тодорво даде аванс на България във втория гейм – 2:1. Аут с много увеличи разликата на 4:2, а Георги Братоев хвана следващата атака на блокада и нашите поведоха с 5:2. Докато германците чакаха видеоповторение, Братоев наниза още една точка като контра на мрежата за 6:2. Витал Хейнен беше бесен и се развика на своите на прекъсване, което веднага взе. Николай Пенчев не се смути и пусна по тройната блокада за 7:2. След най-дългото разиграване в мача досега Шопс извади в аут и България пак водеше с 8:2 на първото техническо прекъсване.
     Още един аут направи разликата още по-голяма, а Жоро Братоев беше безкомпромисен на блокада – 10:2. Хейнен беснееше отново и навика своите през нови 60 секунди прекъсване. Немците леко се окопитиха и направиха две поредни точки, но „лъвовете” показаха непримиримост и взеха едно дълго разиграване за 12:5. Виктор Йосифов през центъра не можеше да бъде спрян за 13:6, а блокада на Алексиев и Тодоров отчая немците – 14:6. Владо Николов после прибърза и бе хванат на блок при контра. Салпаров отлично спаси, а Алексев разкъса двойния блок срещу себе си – 16:7 за България и страхотна игра на нашия отбор!
     Родната блокада продължи да тероризира Германия и Фром бе ударен по гърба от собствения си удар – 17:11. При 18:12 Пламен Константинов реши да накъса играта и последваха две точки за България, а Грозер крещеше от яд след поредната си атака в аут – 20:12 за трикольорите. Продължихме да поддържаме комфортна разлика между 6 и 8 точки и Владо Николов по диагонала направи 23:16. Теодор Тодоров се извиси високо над съперниците, за да пусне в тяхното поле за 24:17, а блокада на Пенчев и Тодоров донесе победа на България и във втория гейм - 25:17!

ТРЕТИ ГЕЙМ:
    
Третата част започна точка за точка. Германците поведоха с 2:1, но България обърна с невероятна блокада на Виктор Йосифов с пръсти за 4:3. Алексиев през центъра стовари в краката на съперник за 5:4, Грозер напомни за себе си с мощен изстрел за 5:5. Така дойдоха и успешни атаки на Владо Николов и силен период за тима на Пламен Константинов – 8:6 за България на първото прекъсване.
     Германците получиха точка, но нашите поискаха видеоразглеждане и точката бе присъдена за нас заради докосване на антената за 11:7. Витал Хейнен изрази недоволството си с прекъсване. Салпаров скочи в прегръдката на Алексиев, който надхитри тройна блокада за 12:7. Блокаут на Алексиев докара нещата до 13:8, Тодоров затвори коридора на Каливерда – нова блокада за 14:8. Прекъсването на Витал Хейнен с нищо не помогна на Бундестима и Пенчев спокойно намери пролуката в блокадата, а блокаут на Николов донесе нова радост – 16:10 на второто техническо прекъсване.
     Видеоповторения забавиха хода на мача, а Хейнен правеше отчаяни опити да накъса безупречната игра на нашия отбор.  Дори съдийски подарък не помогна на Германия и Тодоров и Алексиев с общи усилия забиха топката на Грозер в полето на Бундестима за 19:13. Три поредни точки за Германия внесоха лек смут в „Арена Армеец” и Пламен Константинов взе прекъсване. Грозер прати сервис в мрежата в ключов момент – 21:17 за България, германците продължиха с грешките и поведохме с 22:18 след третия им пореден сгрешен начален удар. Владо Николов ни доближи на точка от крайния успех, а немците се бяха предали и сами ни подариха последната точка – 25:20 и 3:0 гейма за българския отбор!

ГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!
 

Владо Николов с призив към феновете на Левски

Вижте какво каза президентът на "сините"

Бленджини обяви състава на България за Лигата на нациите

Вижте 30-те избраници на новия селекционер

Левски удари ЦСКА и е на победа от титлата (ВИДЕО)

„Сините“ биха с 3:1 и са пред първи волейболен триумф от 15 години насам

Контузия приключи сезона на Алекс Николов

Вижте подробности

Марица (Пловдив) е шампион на България за десети пореден път

След успех над ЦСКА

Левски с обрат срещу ЦСКА в първия мач от финалната серия (ВИДЕО)

"Сините" изоставаха с 0:2 гейма, но се окопитиха и победиха

Жените на България до 18 г. поемат към Гърция

Тимът на Антонина Зетова във Втора група

Волейболистките на Левски взеха бронзовите медали

„Сините“ спечелиха малкия финал със Славия

Марица е на победа от 10-а поредна титла

„Жълто-сините“ с втори пореден успех срещу ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки