Топалов и Чепаринов със загуби в Гърция, жените завършиха шести

В крайното класиране на европейското отборно първенство по шахмат при жените България завърши на шесто място, мъжете са седми

Топалов и Чепаринов със загуби в Гърция, жените завършиха шести
Женският тим на България победи Чехия с 3:1 в последния кръг на европейското отборно първенство по шахмат в Гърция. Победи постигнаха Маргарита Войска над Кристина Хавликова и Адриана Николова над Тереза Олсарова, а реми завършиха партиите на Антоанета Стефанова с Тереза Олсарова и на Ива Виденова с Катерина Немцова. В крайното класиране България завърши на шесто място с актив от 11 точки. Шампион за трети пореден път е отборът на Русия със 17 точки. На второ място е Полша, а на трето - Грузия. Двата отбора имат по 14 точки. 

В последните кръг при мъжете България загуби от Унгария с 0:4. В отделните партии Петер Леко победи Веселин Топалов, Золтан Алмаши се наложи над Иван Чепаринов, Чаба Балод постигна успех над Александър Делчев, а Кирил Георгиев загуби от Золтан Дъмеши. България завърши на седмо място в крайното класиране с актив от 12 точки. Титлата спечели Германия с 15 точки, а Азербайджан остана втори с 14 точки и не успя да защити титлата си.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки