България се провали в края и не успя да се изкачи на върха

Отборът ни по футбол до 21 години завърши наравно 1:1 в оспорван мач - евроквалификация с Австрия, игран в Ловеч

България се провали в края и не успя да се изкачи на върха

Младежкият национален отбор по футбол на България до 21 години завърши наравно 1:1 с тима на Австрия в мач - евроквалификация за първенството на стария континент за младежи през 2013 година. Младите "лъвове" започнаха мача страхотно и поведоха още в 12-та минута с гол - бижу на Тонев, но в 78-та австрийският капитан Дибон изравни. Изключително лошо впечатление от срещата, играна на градския стадион в Ловеч, остави турският главен съдия Толга Йозкалфа, който пропусна да отсъди няколко важни нарушения, извършени от противникови играчи в ключови моменти. С изпуснатата победа днес се изплъзна и шанса да оглавим евроквалификационната си група 10.

 

Двубоят започна равностойно и футболистите на двата тима изчакваха своя противник пръв да се хвърли в атака. В 10-та минута в атака с много подавания българите успяха да стигнат до първия си опасен удар. Тонев получи пред наказателното поле на гостите и върна назад към Цветков, който от около 25 метра стреля с десния крак, но коженото кълбо премина покрай вратата на Радлингер.

 

В 12-та минута обаче прошка нямаше. Българите поведоха в резултата с гол на Александър Тонев, който простреля Радлингер от около 30 метра фронтално с десния крак. Така двубоят в Ловеч започна с ранен гол за младите „лъвове”, както се случи и в Австрия, когато поведохме дори още по-рано – с гол на Момчил Цветанов във 2-та минута (тогава Тонев направи асистенцията на Цветанов).

 

След попадението за нашите силите се изравниха и в центъра започна здрава битка за териториално предимство. В 23-та минута австрийците спечелиха един от сблъсъците и Тайгл успя да се промъкне между двама играчи в бяло по десния фланг на атаката на Австрия. Той стигна до аутлинията, след което центрира ниско, но вратарят Стефано Кунчев бе на мястото си и улови.

 

Само минута по-късно Флориан Харт успя да преодолее цели четирима от 11-те на Михаил Мадански. Той направи своя рейд по лявото крило на атаката и успя да отправи удар от около 20 метра, който обаче бе спасен от стабилния Кунчев.

 

След няколко минути, в които интересни ситуации нямаше, дойде и 32-та, когато събитията отново бяха пред вратата на България. Ройер получи в краката си чудесна свалена топка в наказателното ни поле, но бе притиснат от трима играчи в бяло и не успя да отправи удар.

 

В 36-та минута след изпълнение на ъглов удар се получи разбъркване пред Кунчев и Холцхаусер успя да вкара с глава, но попадението му бе отменено поради засада, благодарение на страничния съдия Мустафа Ейсой. В 43-та минута Тайгл бе добре изведен пред Кунчев от Ройер и опита остро да центрира, но Кунчев се намеси и улови. До края на първото полувреме двата отбора не създадоха голови ситуации и се прибраха да почиват при резултат 1:0 в полза на домакините.

 

Само пет минути след началото на втората част австрийците създадоха добро положение, при което Алар бе оставен сам и получи ниско подаване почти фронтално срещу вратата на Кунчев. Алар стреля без подготовка, но за радост на всички българи – в аут.

 

В 64-та минута Александър Тонев бе изключително близо до втори гол. Той получи подаване на границата на наказателното поле на гостите, след което стреля силно с левия крак, но вратарят Радлингер трудно успя да избие в ъглов удар. Само три минути по-късно домакините създадоха още една опасна ситуация. При изпълнение на фаул българите приложиха заучено положение, като Балджийски центрира на далечна греда към Тонев, който свали към Цветков, но той бързо бе блокиран.

 

В 68-та минута Самир Аясс бе притиснат от последния в защитата на Австрия и падна на границата на наказателното поле на гостите, но главният рефер от Турция не отсъди нищо. Целият щаб на българите изригна в протести, а играта продължи без сигнал.

 

В 75-та минута Ройер бе близо до изравняване след чудесно центриране на Шутц. Все пак Кунчев спаси много добре ударът с глава на Ройер. Три минути по-късно обаче дори и Кунчев бе безпомощен при гол на капитана на гостите Дибон. Той бе оставен непокрит в малкото ни наказателно поле след центриране от фаул и с глава забоде топката в нашата врата за 1:1.

 

Пет минути преди края на редовното време треньорският щаб отново бе на крак, недоволствайки от поведението на главния съдия Йозкалфа. Той не отсъди нищо, когато Радослав Кирилов, устремен към противниковата врата бе блокиран с тяло от Елснег. В 90-та минута Аясс пробва силен удар, но за жалост неточен. До края въпреки устрема си българите не успяха да вкарат и двубоят завърши при равенство 1:1. Следващата евроквалификация е с Шотландия на 31 май догодина.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Шотландия домакинства на Холандия в директен сблъсък за първото място в групата на 29 февруари 2012 година. Във вчерашния сблъсък между "лалетата" и шотландците, с 2:1 надделя тимът от Шотландия, въпреки, че "лалетата" бяха домакини.

Димов: Показахме как се постигат резултати

Капитанът на Черно море говори след успеха с 4:0 над Лудогорец

Дерменджиев: Някои футболисти не мога да ги позная (ВИДЕО)

Наставникът на Лудогорец беше много критичен след загубата с 0:4 от Черно море

Илиан Илиев: Следващият ни мач е най-важният (ВИДЕО)

"Моряците" гостуват на ЦСКА в ключов сблъсък за второто място

Английско крило пристига на тестове във Втора лига

Люис Емануел Овиреду има интересна история

Ботев (Пд) обяви нов шеф в клуба

Стефан Попов с ключова роля на "Колежа"

Зона София спечели четвъртото издание на “Турнир на талантите”

Бояна домакин на надпреварата

Кой гол ще бъде определен за номер 1 във финала за Купата? (ВИДЕО)

Вижте кандидатите

Кабаков свири ЦСКА - Черно море

Двубоят е директен сблъсък за сребърните медали

Локо (Пд) и Ботев (Пд) в битка за белгиец от Етър

Карсела следен и от клубове от Унгария и Словакия

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки