Блестящ Петър Чех отчая черногорците в Подгорица и прати Чехия на Евро 2012 (видео)

Чехите спечелиха с 1:0 гостуването си на Черна гора и с общ резултат 3:0 продължават към европейските финали

Блестящ Петър Чех отчая черногорците в Подгорица и прати Чехия на Евро 2012 (видео)

Отборът на Чехия ще играе на Евро 2012 след като победи като гост Черна Гора с 1:0 и така с общ резултат 3:0 продължава към финалите.

 
Петър Йирачек отбеляза единственото попадение в 81-ата минута и подпечата билетите на чехите за Полша и Украйна.
 
Екзалтираните фенове в Подгорица създадоха невероятна атмосфера на градския стадион, който се пръскаше по шевовете. Тяхната подкрепа обаче не бе достатъчна на черногорците да сътворят чудото и да върнат двата гола пасив от първия двубой.
 
Домакините показаха огромно желание и имаха превъзходство през целия двубой, но пропуснаха няколко отлични възможности пред чешката врата, огромна заслуга за което имаше и вездесъщият Петър Чех, който направи всичко по силите си да не допусне попадение.
 
Най-близо до гол за черногорците през първата част бе Деян Дамянович, който няколко минути преди почивката се завъртя с топката в наказателното поле и стреля опасно от около 15 метра, но за жалост на хилядите фенове на стадиона, покрай вратата.
 
Отново Дамянович получи невероятна възможност в 50-ата минута, но ударът му от десетина метра бе отразен с вещина от Петър Чех, след което топката срещна напречната греда и излезе в корнер.
 
Натискът на домакините през втората част бе още по-осезаем, а те бяха най-близо до попадение в 54-ата минута, когато след центриране от корнер Дринчич свали топката за Вучинич, който от 3 метра с глава прати топката над вратата.
 
Обръча около чешката врата се затягаше с всяка изминала минута. Нов шанс се откри пред Вучинич в 71-ата минута, когато той нахлу отдясно в наказателното поле, преодоля бранител на гостите, след което обаче Петър Чех отрази два последователни негови удара от малък ъгъл.
 
Домакините не се отчаяха и продължиха да преследват заветната цел. Десет минути преди края на срещата нов пропуск направи Вукчевич, който след удар на Йоветич от границата на наказателното поле се размина с топката на няколко метра от голлинията и не можа да я добави в мрежата.
 
И както често пъти става във футбола, именно отборът, който постоянно атакува получава гол накрая. Така се случи и тази вечер, след като при една от редките контраатаки на чехите в 81-ата минута Петър Йирачек премина като на парад през трима черногорски бранители и хладнокръвно отбеляза скъпоценното попадение на сигурността за своя тим, с което на практика го прати на европейските финали.   
 
Въпреки поражението привържениците на Черна гора изпратиха подобаващо своите любимци, като непрестанаха да пеят песни в тяхна подкрепа. Така отборът на Чехия продължава напред към Евро 2012, докато черногорците започват да мислят за следващия квалификационен цикъл.

Десет от Рома матираха Дженоа с 1:0 на "Олимпико"(ВИДЕО)

Лукаку вкара победния и може би последния си гол за "вълците"

Гуардиола намекна, че напускането му наближава

Испанецът спечели шестата си титла в Англия и не очаква да остане още дълго на "Етихад"

Барселона си гарантира второто място с класически успех (ВИДЕО)

Каталунците събраха 82 точки и имат четири повече от Жирона

Виляреал и Реал Мадрид си вкараха осем гола в зрелищно реми (ВИДЕО)

Шампионът на Испания отново игра с резервите преди финала в ШЛ

Клоп: Вече съм един от вас

"Обичам ви до краен предел", каза той към феновете на "Анфийлд"

Йодегор: Трябва да сме още по-гладни, за да спечелим всичко

Капитанът на Арсенал няма търпение за новия сезон

Интер взе точката от Лацио в последната минута (ВИДЕО)

"Нерадзурите" спасиха празника за получаването на Скудетото

Aртета: Всичко се случи, защото феновете започнаха да вярват

"Трябва да бъдем по-добри и да печелим", заяви мениджърът на Арсенал

Клоп спусна завесата си в Ливърпул с 2:0 над Уулвс (ВИДЕО)

Германецът си взе "сбогом" с Анфийлд по подобаващ начин

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки