Сензациите в пресата днес

Бойкотират Мишел Платини в ЦСКА, Светкавица става сателит на Лудогорец, глоби в Миньор

Сензациите в пресата днес
Ето днешните сензации в родната преса:

Отборът скочи на Мишел Платини, пише "Стандарт" за ситуацията в ЦСКА.

Голяма част от игра­чите на ЦСКА скочиха срещу сърдиткото Ми­шел Платини, научи "Стандарт". Бразилски­ят нападател се нацупи след смяната на Милен Радуканов. Според едни слухове - заради Дуци Симонович, според дру­ги - заради Адалберт Зафиров, който навремето го прати при юношите.
 
"Мишел, стига си се цу­пил, взимаш пет пъти колко мен, а във Враца се разхождаш демонст­ративно", скарал му се един от българите в ти­тулярния състав. Доста от "червените" подкре­пили забележката. Платини минава за най-скъ­по платения, но и най-странния футболист на ЦСКА. С възпитанието му се зае лично Дими­тър Пенев, който го ос­тави резерва срещу Миньор, за да може бразилецът да си проветри главата.
 
"Мишел е непопра­вим, като си науми не­що, не отстъпва. Дано се осъзнае", сподели съотборник на Платини пред "Стандарт". Все пак се очаква Стратега да даде шанс на нападателя при гостуването на Литекс. И без това заради нака­зание изгоря друг брази­лец - Жуниор Мораес.
 
Последният стартира интересен конкурс в лич­ната си страница в Туитър. Юношата на "Сантос ще награди един от почитателите си в Бразилия с фланелка на ЦСКА! Всеки може да се запише за участие в стра­ницата на Мораес, жре­бият ще бъде теглен на 16 декември. На почита­телите на "армееца" се съобщава, че екипът е червен, а номерът е 10.
 
Костов покани Велизар Димитров, пише "7 дни спорт", макар още преди време играчът да обяви, че няма намерение да се събира с бившия си треньор в България.

Новият треньор на Лев­ски Николай Костов ще се опита да привлече бившия играч на ЦСКА Велизар Димитров. Двамата рабо­теха заедно в украинския Металург Донецк. Имен­но оттогава Вили е люби­мец на наставника. Това е и причината Костов да му предложи трансфер на Герена.

Интересното е, че Ди­митров е любимец на при­вържениците на ЦСКА, след като няколко години бе голмайстор на Армията и дори стигна до капитан на отбора.

Именно затова е мал­ко вероятно Димитров да приеме поканата на бившия си наставник. Самият Велизар вече ко­ментира, че Костов е един от най-добрите треньори, с които е работил, и че с радост ще продължи кариерата си под негово ръководство. Изказва­нето на Димитров обаче беше хипотетично и не се отнасяше за ситуация, при която това може да се случи на Герена.

Близки до футболи­ста припомнят, че той е ревностен цесекар, и коментират, че едва ли ще приеме офертата на Левски. Освен към Велизар Димитров Костов има интерес и към други би­вши свои футболисти от Украйна. В момента той проверява кои от тях биха се съгласили да играят в България, за да могат ше­фовете на Левски да изля­зат с конкретни оферти.

Лудогорец прави свой сателит
, разгласява "Тема Спорт".

Лидерът в А група Лудо­горец от втория сезон ще има нещо като сателит. Разградчани смятат да ра­ботят в тясно сътрудниче­ство.с другия тим от регио­на - Светкавица. Двете ръ­ководства в момента во­дят разговори за бъдещото си подпомагане.
 
„Тема Спорт" разбра, че вече е постигната устна договор­ка между шефовете на клу­бовете за партньорство и развитие на футбола в Североизточна България. То ще включва пращане на футболисти, които рядко намират място в старто­вия състав на Ивайло Петев, под наем в Светкави­ца.
 
Лудогорец пък ще приби­ра най-талантливите юноши на тима от Търговище и ще ги доразвива в своята школа. Както е известно, амбициите на собственика на разградчани Кирил Домусчиев са да изгради най-доб­рата ДЮШ в България.
 
Почти сигурно през зим­ната пауза орлите ще пра­тят минимум трима фут­болисти под наем при мъл­ниите. Най-вероятно към мълниите ще се присъедини Мирослав Антонов. Бивши­ят футболист на Левски не може да се пребори за мяс­то в състава и дори рядко попада в групата. Той е единственият нападател в тима, който не е играл в мач на Лудогорец в А група.

Възможно е при мълниите да бъдат пратени и Димо Атанасов и Николай Дюлгеров.

Генерал глобява солено в Миньор, пише "Тема Спорт".

Изпълнителният дирек­тор на Миньор генерал Йордан Димитров е наложил пер­сонални наказания на част от футболистите на тима. Солените санкции са за несе­риозно отношение към тре­нировъчния процес, а не зара­ди загубата от ЦСКА, обяви­ха от клуба.
 
От управата обаче не пожелаха да обявят кои играчи са попаднали под ударите им. Ако футболи­стите обаче не си вземат бележка, може да изхвърчат от клуба.
 
Вчера чуковете направиха първа тренировка за седми­цата, като извън основната група се готвеше Евертон Джилио - Том. Бразилският халф има леко разтежение от гостуването на "Българ­ска армия" и от щаба на перничани предпочетоха да не го натоварват.
 
"Имам болки, но се надявам до ден-два да отшумят и за мача с Локо Пловдив да съм готов за игра. Преценихме, че е по-добре да не се натоварвам, за да не стане беля", каза Том.
 
Първа тренировка със съотборниците си направи оперираният наскоро Коста­дин Аджов, а извън основна­та група състезатели бе и Фарес Брахими.
 
От Миньор определят двубоя срещу Локомотив Пд като изключително важен с оглед недобрите резултати от 6 кръга насам. "Наистина се намираме в неприятна си­туация. Излизаме във всеки мач за победа, но не се полу­чава. Цялата тази история ни тежи. На всяка цена тряб­ва да вземем успеха в неделя срещу Локомотив, а след то­ва да мислим и за Берое", ко­ментира треньорът Стойчо Стоев,

  

Загорчич: Ще направим всичко по силите си за Европа

„Да си национал на България е върхът на кариерата ти“

От Ботев: Славия си заслужи успеха

„Искахме да се надиграваме, но не се представихме силно след червения картон“

Вальо Илиев: Равностоен мач и ценен опит за младите

„Резултатът е закономерен“, заяви треньорът на ЦСКА 1948

Киров: Закономерно равенство, разликата остава само точка

„Получи се равностоен двубой“, заяви треньорът на Арда

Ас на Ботев: Не знам дали оставам

Вижте подробности

Във Франция: Юношите на ЦСКА с успехи над Монако и Лил

На силен международен турнир

Потвърдено: Солени глоби за ЦСКА, Локо Пд и Левски

Вижте всички решения на Дисципа

ЦСКА се готви без двама за последните си 2 мача

"Червените" отбелязаха рождения ден на Борис Станков

Футболист от Серия D има интерес да пробва късмета си в България (видео)

Историята на Афолаби Сойеми-Олалоде е много интересна

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки