Сензациите в днешната преса: ЦСКА взима четирима от Литекс

Мюлдер рекетира Левски, "синята" селекция само от чужденци

Сензациите в днешната преса: ЦСКА взима четирима от Литекс

ЦСКА атакува Европа с Гриша Ганчев, пише на първа страница вестник "7 дни спорт".

Червените искат четирима национали от Литекс. ЦСКА чака Гриша Ганчев да им помогне за титла и влизане в групите на Шампионската лига. Това показват започналите разговори между мениджъра на армейците Драголюб Симонович и собственика на оранжевите.

Сърбинът, който е бивш играч на Литекс, е поискал тримата национали на Литекс - Петър Занев, Георги Миланов и Александър Цветков, както и гласения за държавния ни тим от февруари бразилец Том. Схемата е червените да купят карето за един милион долара.

След това при продажба зад граница сумата ще бъде приспадната, а останалите пари ще се делят в съотношение 90:10 в полза на Литекс. Така ЦСКА си осигурява на практика без пари дрийм тийм, който да премаже конкуренцията у нас.

В Борисовата градина вярват, че офертата им ще бъде приета, тъй като Гриша Ганчев се нуждае от свежи пари, за да пусне в срок автомобилния завод в Баховица.

Идеята на Драголюб Симонович е да дублира модела, по който Партизан влезе в Шампионската лига. Тогава Лотар Матеус събра едни от най-качествените играчи от сръбските отбори, които след това също добре намазаха от участието на Гробарите в групите на най-комерсиалния турнир.

Дуци е обърнал поглед и към Бургас. Там набелязаният за привличане футболист е централният бранител Енис Хайри, който е сред най-добрите на този пост у нас.

ЦСКА без чужденци в Ловеч, е водещото заглавие на „Тема спорт”

ЦСКА ще се лиши от голяма част от чужденците си за мача в Ловеч. Дербито със сигурност няма да започнат иностранци, които досега бяха със статут на титуляри. Отпадането от състава на Грегъри Нелсън и Адемар е абсолютно сигурно и докато бразилският защитник все пак ще бъде в групата за двубоя, то холандецът най-вероятно ще остане извън 18-те и изобщо няма да пътува с отбора.

Не така стоят нещата с Мишел Платини и Райс М'Боли. Тяхното участие до последно ще бъде под въпрос, но шансовете им да бъдат на терена са големи. Вратарят вчера се завърна в София и тренира на пълни обороти. От представянето на двамата в заниманията до мача в неделя зависят и титулярните им места в Ловеч.

Ако те тренират сериозно, ще започнат срещата, в противен случай на тях няма да се разчита. На практика единственият чужденец, който е на 100% сигурен за мястото си сред 11-те, е Зику, а другите двама, които са с реални шансове да започнат, са Платини и М’Боли.

Мюлдер рекетира Левски за €30 000, пише "Меридиан мач".

Защитникът на Левски Дъстли Мюлдер ще си тръгне от „Герена" на 99 процента. Холандецът, чийто договор изтича в края на сезона, е шокирал ръководството на Левски с огромните си финансови претенции.

Той поискал да взима на „Герена" по 30 000 евро на месец, за да преподпише. Сумата е около два и половина пъти по-висока от настоящата заплата на Мюлдер.

Селекцията в Левски само от чужденци, гласи материал на „Тема спорт”.

Спортно-техническият щаб на Левски е насочил поглед към чужбина за зимната селекция. На "Герена" искат да се подсилят с нападател, халф и централен защитник, но са убедени, че в родното първенство няма играчи, които могат да им свършат работа.

А ако има такива, то клубовете им ще пожелаят за тях нереално високи суми.

Цел номер 1 на новия треньор Николай Костов е привличането на централен нападател. Причината е, че в момента Левски разполага само с един такъв -Сьорд Арс.

Националите започнаха подготовка преди контролите

За "лъвовете" предстоят приятелски мачове с Румъния и Словения

Илиан Илиев ще продължи да води националния отбор и Черно море

Специалистът ще съвместява двете си функции

Появи се нов кандидат за треньор на ЦСКА

Владимир Ивич за последно води Краснодар

Левски чака Бастунов на "Герена"

Офанзивният играч на Хебър е сигурно ново попълнение

Мениджърски интриги около Станислав Генчев

Агенти призовават Крумовград да иска пари за бившия си треньор

РАЗКРИТИЕ: Любо Пенев и Крушарски с две срещи

Пловдивчани търсят нов треньор след раздялата с Александър Томаш

Битката за Европа: ЦСКА срещу ЦСКА 1948

Враждата между двата отбора днес има допълнителен залог

Таско Тасков: Не трябва да се допуска Ловеч да няма отбор в професионалния футбол

Вижте мнението на бившия рефер и кандидат за депутат

Лудогорец и Хайстер се разделят това лято

Той не успя да се върне в познатата си форма след контузията, която получи миналия сезон

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки